Aleancë

Aleancë
Jerry Owen

Aleanca simbolizon angazhimin, paktin. Prandaj, ajo është simboli kryesor i martesës dhe, si rrjedhojë, është edhe simbol i dashurisë.

Përveç këtyre kuptimeve, unaza e martesës mund të përfaqësojë edhe autoritet dhe mbrojtje.

Është edhe një shenjë si simbol. Ndërsa tregon se ai që e ka veshur ka një të dashur, është i fejuar apo i martuar (varësisht se në cilën dorë përdoret), ai pasqyron simbolizmin e dashurisë dhe besnikërisë .

Në unazën e djathtë Përdoren unazat e angazhimit të gishtit dhe fejesës, ndërsa në unazën e majtë unaza e martesës. Kjo ndodh sepse, thuhet, dora e majtë është ajo më afër zemrës.

Shiko gjithashtu: Flamuri i Brazilit

Fakti që është rrethore vërteton idenë e dashurisë së përjetshme.

Shiko gjithashtu: 13 tatuazhe shumëngjyrëshe dhe kuptimet e tyre

Kuptimi në Bibël

Aleanca, bérith në hebraisht, do të thotë "angazhim" ose "besëlidhje", në të njëjtën mënyrë si fjalët latine foedus dhe testamentum .

Për këtë arsye Shkrimi i Shenjtë ndahet në dy pjesë. Ato quhen Dhiata e Vjetër dhe e Re, domethënë Besëlidhja e Vjetër dhe e Re.

Besëlidhja e Vjetër ishte pakti i bërë midis Perëndisë dhe Noeut, dhe më vonë midis Zotit dhe Abrahamit.

besëlidhja midis Zotit dhe Noeut përfaqësohet nga ylberi.

Sipas tekstit biblik, Zoti i kërkon Abrahamit të ndajë disa kafshë në gjysmë dhe t'i bashkojë ato me një litar. Ky litar nënkupton aleancën, funksioni i së cilës është të bashkojë atë që ka të njëjtin gjak dhe atëështë e ndarë.

Në Dhiatën e Re, ndërsa Jezusi i kryqëzuar është viktima (e përfaqësuar në Dhiatën e Vjetër nga kafshët), Eukaristia simbolizon besëlidhjen.

Arka e Besëlidhjes

Arka e Besëlidhjes ishte një objekt i shenjtë ku mbaheshin pllakat e ligjit (urdhërimet), shufra e Aaronit dhe një enë me mana.

Ajo përfaqësonte. mbrojtja hyjnore, arsyeja për të cilën hebrenjtë e mbajtën në një vend shumë të rezervuar në tabernakull.

Lexo gjithashtu Simbolet e Bashkimit dhe Simbolet e Dashurisë.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.