Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

arka simbolizon rinovimin, transformimin, mbrojtjen, hyjnoren, fatin, rilindjen dhe thesarin.

Simbol femëror, arka përfaqëson gjoksin e nënës, përveç duke u lidhur me vazon alkimike, enë për shndërrimin e metaleve në alkimi.

Është e zakonshme të gjesh në mitet e heronjve paraqitjen e një udhëtimi në të cilin ata mbyllen në një arkë dhe u dorëzohen atyre. fatin e vet. Më pas, ata i nënshtrohen një procesi që korrespondon me një rilindje.

Shiko gjithashtu: Rrota e fatit

Arka e Besëlidhjes

Arka e Besëlidhjes është një simbol i besimit hebre. Në të ruheshin pllakat e ligjit, shkopi i Aaronit dhe një enë me mana.

Duke besuar se arka ishte një simbol i mbrojtjes hyjnore, hebrenjtë e bartën atë në ekspeditat e tyre.

Arka e Noes

Në traditën e krishterë, arka është një nga simbolet më i pasur, për aq sa përfaqëson hyjnoren dhe kishën. Në këtë mënyrë, ajo tregon praninë e Zotit.

Shiko gjithashtu: simbol i kancerit të gjirit

Historia biblike e Arkës së Noes përfaqëson ripërtëritjen, pasi mbi ujërat e përmbytjes, Noeu merr në arkën e tij të gjithë elementët e nevojshëm për rivendosjen ciklike të jetës. , duke garantuar kështu zhvillimin e llojit njerëzor.

Ai u bë, pra, simboli i banesës së Zotit, aleanca midis qenies superiore dhe njerëzve.

Lexo gjithashtu Vault dhe Simbolet Çifute .
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.