Aya: di kuptimin e simbolit afrikan

Aya: di kuptimin e simbolit afrikan
Jerry Owen

Simboli Aya është pjesë e një grupi simbolesh afrikane të njohura si Adinkra dhe ka të bëjë me rezistencën dhe kapërcimin .

Shiko gjithashtu: Perla

Format e imazhit janë krijuar për t'i ngjasuar një fieri, një bimë shumë e lashtë që rritet në vendet më të pafavorshme dhe për këtë arsye përdoret si simbol i forcës dhe këmbënguljes.

Simbolet afrikane Adinkra dhe kuptimi i Aya

Simbolet Adinkra, 48 gjithsej, janë pjesë e kulturës Akan, e cila mbizotëron në vende si Bregu i Fildishtë, Togo dhe Gana. Aya, si dhe simbole të tjera Andrika, përdoren gjerësisht në tatuazhe dhe gjithashtu në tekstile dhe qeramikë tipike për këto vende afrikane.

Tatuazh simbol Aya. Imazhi: Instagram/@laurenptattoos

Simbol aya në pëlhurë. Imazhi: Pinterest

Simbolgjia e Aya-s i referohet idesë së tejkalimit dhe këmbënguljes. Simboli përfaqësohet nga një imazh që i ngjan një fieri. Për shkak të aftësisë së saj për t'i bërë ballë tokave të thata dhe mungesës së ujit, bima është e njohur për aftësinë e saj përshtatëse ndaj kushteve të pafavorshme.

Shiko gjithashtu: Simbolet për tatuazhin e brinjëve mashkullore

Dhe pikërisht me këtë kuptim lidhet Aya: dikush që ka kaluar nëpër sfida të mëdha dhe ka fituar secilën prej tyre, dikush që është i aftë të lulëzojë në trupat më të thatë. Simboli mbart me vete edhe idenë e guximit dhe guximit, pavarësisht nga rrethanat .

Pëlqejedini për simbolin Aya? Shih këtu kuptimin e simboleve të tjera Adinrka.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.