Çfarë nënkuptojnë simbolet e tatuazheve të Neymar

Çfarë nënkuptojnë simbolet e tatuazheve të Neymar
Jerry Owen

Kuptoni kuptimin e simboleve të përdorura nga Neymar në tatuazhet e tij. Sipas asit, i njohur për më shumë se 40 shenjat që mban në trup, secili prej tyre tregon historinë e tij.

1. Tigri

Tigri simbolizon forcën dhe guximin.

Neymar ka një tigër të bërë tatuazh në krahun e majtë të poshtëm. Kafsha përfaqëson shpirtin e tij luftëtar që e bën atë të luftojë për atë që dëshiron.

2. Spiranca

Spiranca simbolizon stabilitetin dhe besnikërinë.

Lojtari ka një spirancë të vogël të tërhequr në pjesën e përparme të dorës së majtë midis gishtit të madh dhe gishtit tregues.

3. Diamanti

Diamanti simbolizon perfeksionin, ngurtësinë dhe energjinë, ndër kuptime të tjera.

Ky është imazhi që Neymar ka bërë tatuazh në shpatullën e tij të majtë.

4. Kryqi me krahë

Kryqi me krahë është një simbol i krishterimit që besohet se u sjell fat bartësve të tij.

Mund të shihet në mbrapa, shumë afër qafës së idhullit. Fjala " Bekuar ", e shkruar në anglisht pak më poshtë, do të thotë i bekuar.

5. IV

Për Pitagorën, numri 4 është numri i përsosur.

4 me numra romakë në pjesën e pasme të veshit të djathtë të Neymar përfaqëson anëtarët e familjes së idhullit, të cilëve ai u kushton tatuazhe të tjera: nënës, babait, motrës dhe atij.

6 . Unazat olimpike

Unazat olimpike përfaqësojnë lidhjen që bashkon secilëntë kontinenteve për sport.

Së bashku me unazat olimpike, Neymar ka transkriptin e Rio 2016, Olimpiadën në të cilën së bashku me Kombëtaren e Brazilit fitoi medaljen e artë.

Lexojeni. Simbolet e Lojërave Olimpike.

7. Mburoja dhe shpata

Shpata është simbol i trimërisë dhe fuqisë, ndërsa mburoja simbolizon mbrojtjen.

Në një kompozim të një luftëtari të hipur mbi një luan duke mbajtur një mburojë dhe një shpatë, ka një tregues biblik që Neymar lexon çdo ditë, "Efésios 6,11".

Ky është citati që gjendet në Shkrimin e Shenjtë:

Vishni të gjithë armaturën e Perëndisë, që të mund të qëndroni të patundur kundër dredhive të djallit “.

8. Kryqi

Kryqi është simboli kryesor i besimit të krishterë.

Për të kompozuar tatuazhet në gishtat tuaj, shtoni një kryq të vogël midis gishtit të madh dhe gishti tregues i dorës së djathtë.

Lexo më shumë për Simbolet e krishterimit.

9. Kurora

Kurora, ndër të tjera, simbolizon fuqinë dhe legjitimitetin.

Ajo që në fillim ishte një simbol i paqes është bërë kurora e vogël që shohim në gishti tregues i dorës së djathtë të Neymar.

10. Kryq me kurorë

Në anën e pasme të krahut të majtë, Neymar ka një kryq të kurorëzuar dhe të rrethuar nga një brez ku shkruhet Korintasve 9:24-27.

0>Poshtë kryqit mund të lexohet " All Run ".

Zbuloni se çfarë thotë ky citim biblik.

11. kurora eMbretëresha

Aleanca përfaqëson angazhim. Në gishtin kushtuar asaj, gishtin e unazës së dorës së saj të majtë, shohim një kurorë të vogël mbretëreshe.

Neymar thotë se e ka bërë tatuazhin kur të martohet.

12. Treble Clef

Në krahun e tij të djathtë, ylli i futbollit ka një çelës trefishtë. Është ky simbol muzikor që tregon pozicionin e notës me të njëjtin emër në një staf.

13. Emoji

Ylli kishte dy fytyra të bëra tatuazh në pjesën e pasme të këmbës së djathtë: njëra është një emoji e qeshur dhe tjetra është një emoji që mendon.

Ata janë pak poshtë gjurit dhe sipër tatuazhit të djalit të ulur në topin e futbollit.

14. Simbolet në Homazh ndaj Familjes

Familja është shumë e rëndësishme për Neymarin, i cili bëri disa tatuazhe për ta nderuar atë.

Tatuazhoi emrat e nënës së motrës së tij, të cilët janë të rrethuar nga zemra, një simbol e dashurisë dhe simboli i pafundësisë, që përfaqëson përjetësinë.

Motra

Për motrën Rafaella Santos, ylli bëri tatuazh fytyrën e saj në krahun e djathtë dhe emrin e saj në kyçin e dorës.

Babai

Për babanë e saj, ajo regjistroi një lutje që të dy thonë para ndeshjeve të futbollit. Tatuazhi është në anën e djathtë të gjoksit dhe ka si sfond fjalën Pai.

“Çdo armë…”

“Dhe çdo gjuhë…”

“The topi është i yti…”

“Kjo nuk është e jotja…”

Djali

Ai bëri tatuazh emrin e djalit (Davi Lucca ) dhe datën elindja (24/08/11).

Përveç tatuazhit të emrit dhe datës së lindjes së djalit të tij, Neymar bëri edhe një imazh të frymëzuar nga një fotografi e David Lucca nga Silva Santos.

E gjithë familja

Fjala Familje , më në fund, mund të shihet në krahun e tij të majtë.

Mëso më shumë Simbolet e familjes.

15. Simbolet e kujtimit të origjinës

Ka disa arsye për të bërë tatuazhe. Një prej tyre është synimi për të mbajtur një rekord që na kthen në origjinën tonë, siç bëri atleti:

Coroa na Bola de Futebol

The Imazhi i djalit të ulur në një top futbolli të kurorëzuar ishte bërë tatuazh në viçin e djathtë të lojtarit. Djali është Neymar.

Djalë me të menduarit prapa

Ky tatuazh përfaqëson origjinën e asit. Është bërë në viçin e majtë dhe tregon një djalë nga mbrapa, i veshur me një kapak me flamurin brazilian.

Ndërsa ky djalë shikon një vend plot me shtëpi, balonat e vogla tregojnë se cilat janë mendimet e tij: një shtëpi e vogël, e cila përfaqëson ëndrrën për të pasur një shtëpi, një kupë, e cila përfaqëson Ligën e Kampionëve dhe, më në fund. , një fushë futbolli.

16. Simbolet dhe fjalët shprehëse

Një fjalë e vetme mund të shprehë shumë. Prandaj, fjalët janë opsione të mira për tatuazhet. Shihni ato të zgjedhura nga lojtari:

Besimi

Në pjesën e përparme të krahutNë dorën e majtë, afër kyçit të dorës, fjala "Besimi" mund të lexohet nën duart e bashkuara në pozicion lutjeje.

Dashuri

Në dorën e majtë, pranë dhe afër kyçit të dorës, futbollisti donte të regjistronte fjalën "amor" në anglisht: love .

Sipas tij, është ndjenja e tij për familjen e tij. , për jetën dhe për profesionin e tij.

Lexo Simbolet e dashurisë.

Guximi dhe gëzimi

Çdo fjalë ishte bërë tatuazh në pjesa e pasme e këmbëve, pranë kyçit të këmbës. Guximi, në këmbën e majtë dhe gëzimi, në këmbën e djathtë.

Sipas Neymar, të dy përkthejnë se cila është motoja e jetës së tij.

I bekuar

Bless ed , që do të thotë "i bekuar" në portugalisht, është një tjetër nga fjalët e zgjedhura nga ky adhurues i tatuazheve.

Termi ishte i gdhendur në anën e pasme shumë afër qafës.

Shiko gjithashtu: Kungull

Beso

Beso , që do të thotë "Beso" në portugalisht, mund të shihet në anën e pasme nga brenda krahut të majtë të djalit.

“S hhh…”

Këto shkronja të vogla të tatuazhuara në gishtin tregues në të majtë dora përfaqëson zërin e një kërkese heshtjeje dhe dëshirën që njerëzit të mbyllin gojën, domethënë të mos jenë aq të mendimit dhe kritik.

17. Simbolet dhe frazat kuptimplote

Frazat përfshijnë atë që njerëzit mendojnë dhe ndjejnë. Ashtu si fjalët, ato janë një mënyrë tjetër e shkruar për të regjistruar një pjesë të personalitetit dhe historisë sëadmiruesit e tatuazheve.

“Jeta është një shaka”

Kjo frazë është një tjetër nga ato që përkthejnë kuptimin e jetës për Neymar.

Pra, në pjesën e sipërme të krahut të tij të majtë mund të lexojmë se çfarë për të pasqyron rëndësinë e të shijuarit e jetës, e cila është serioze, por sipas fjalëve të tij, "jo aq serioze".

Së bashku me këtë fjali, ka një sfond me yje (simbol i dritës dhe përsosmërisë), dhe një trëndafil (simbol i përsosmërisë dhe bukurisë).

“Gjithçka kalon”

Në krahun e majtë të qafës idhulli zgjodhi shprehjen që do të thotë se duhet ta shijosh jetën sa të mundesh, sepse sipas tij, kohët e këqija kalojnë, ashtu si kohët e mira.

"Çfarë Zoti më bekoftë"

Në një shembull tjetër të besimit të tij, në pjesën e përparme të këmbës së djathtë të lojtarit, ne mund të lexojmë frazën " Zoti qoftë më bekoftë ”.

“Dhe më mbro”

Në vazhdim të shprehjes “Zoti më bekoftë”, u bë shprehja e mësipërme. në pjesën e përparme të këmbës së majtë.

“Zoti është besnik”

Dori i majtë ishte vendi i zgjedhur për tatuazhin e kësaj fraze, të bërë pas asi fitoi Ligën e Kampionëve.

"Gjigant nga natyra"

Tatuazhi në gjoks i Neymar i referohet himnit kombëtar brazilian (" Gigante nga vetë natyra , je e bukur, je e fortë, je një kolos i patrembur dhe e ardhmja jote pasqyron atë madhështi. Tokai adhuruar").

"Është pjesë e historisë sime"

Fjalia u transkriptua midis një dore të mbyllur të djathtë në pozicionin e grushtit. Ai dhe tre miqtë e tjerë kanë të njëjtën pamje, por me fraza të ndryshme.

"Qëndroni i fortë"

Fraza e mësipërme do të thotë "Qëndroni i fortë" dhe përfaqëson vullnetin tuaj për të kapërceni pengesat.

"Me vullnetin e Zotit ne jemi vëllezër"

Kjo fjali më e gjatë mund të lexohet vertikalisht në anën e majtë.

Ky është një haraç për miqësinë mes tij, motrës së tij Rafaella dhe Joclécio Amâncio, të cilët të gjithë kanë të njëjtën frazë të tatuazhuar në vende të ndryshme në trup.

"Dashuri pa fund"

Neymar nuk zbulon kuptimin e këtij tatuazhi, që në portugalisht do të thotë "dashuri e pafund".

Ai mund të shihet në belin e lojtarit në anën e djathtë dhe, sipas , ishte fraza që ai dhe Bruna Marquezine përdorën në fund të deklaratave të tyre.

“Hap pas hapi”

Kjo frazë fjalë për fjalë në portugalisht përkthehet si ' 'hap pas hapi', por në mënyrë konotative do të thotë që duhet të bëjmë hap pas hapi në jetë, me kujdes dhe durim, të ngjitemi hap pas hapi.

Një frazë e bukur që futbollisti ka bërë tatuazh dhe mund të shihet në qafë.

18. Kupa

Kupa e Kampionëve që ai fitoi për Barcelonën ishte bërë tatuazh nga Neymar, me datën e fitores pak më poshtë: 6 qershor 2015.

19. Superheronjtë

Një nga tatuazhet më të fundit të Neymar-it është bërë në tetor 2018, në shpinë dhe përkthen një nga pasionet e yllit.

Prapa e lojtari tani mbulohet nga dizajni i dy superheronjve (Spider-Man dhe Batman).

20. Luani

Shiko gjithashtu: Tatuazh Adinkra: simbolet më të njohura

Në dorën e majtë, pak poshtë tatuazhit për nder të Lojërave Olimpike, ka një imazh të një luani. Luani është një simbol i forcës, guximit dhe mençurisë.

21. Dallëndyshet

Dallëndyshet, të bëra tatuazh pranë veshit, simbolizojnë nderin, respektin, guximin, lirinë dhe besimin.

22. Phoenix, Eagle dhe Fusha e Futbollit

Tatuazhi më i fundit i Neymar, i bërë në mars 2019, është kryqëzimi i 3 figurave: feniks , shqiponja dhe një fushë futbolli me disa pemë përreth, të gjitha të shkrira në gjoks.

Feniksi simbolizon rilindjen , është një zog që vdes dhe rilind nga hiri. Shqiponja është simboli universal i fuqisë , është një zog që përfaqëson forcën dhe guximin . Dy zogjtë simbolizojnë gjithashtu rigjenerimin shpirtëror , lojtari është një person fetar. Nga ana tjetër, fusha e futbollit është si shtëpia e dytë e Neymar, e cila është në përputhje me profesionin e tij.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.