dasma me perla

dasma me perla
Jerry Owen

Kush plotëson tridhjetë vjet martesë feston Dasmën e Perlave .

Pse Dasma me Perla?

Perla është një objekt që kërkon kohë për të fituar soliditet, kjo është arsyeja pse përdoret si metaforë për një bashkim me përvojë .

Shiko gjithashtu: Kuptimi i ngjyrave në Vitin e Ri

Një martesë e gjatë, që zgjat tridhjetë vjet, kërkon përpjekje dhe mundim nga anëtarët e çiftit, ashtu si një guaskë kërkon shumë kohë për të prodhuar perlën e saj.

Kuptimi i perlës

Perla, një material i qëndrueshëm dhe i çmuar , është një simbol i lidhur me ujin dhe gratë. E gjendur brenda një guacke, perla përfaqëson feminitetin krijues, e cila është e aftë të gjenerojë një qenie.

Ashtu si guaska mban një perlë brenda, gruaja është gjithashtu e aftë të mbajë një individ brenda

Perla konsiderohet një simbol mistik , me potencialin për të transformuar elementë: një guaskë shndërron një kokërr rërë në një objekt të çmuar.

Për grekët, perla është emblema e dashuri dhe martesa . Në Lindje, konsiderohet si një afrodiziak.

Në aspektin mjekësor, përdorimi i perlës ka një sërë përdorimesh në mbarë globin. Në Indi, përdoret për të trajtuar gjakderdhjen, verdhëzën, sëmundjet e syve dhe madje edhe komplikimet nga helmimi.

Në Kinë, perla përdoret për të trajtuar sëmundjet e syve. Në Europë,filloi të përdoret gjatë periudhave të melankolisë, epilepsisë dhe demencës.

Si të festojmë Dasmën e Perlave?

Festimi më tradicional është të organizosh një festë për të mbledhur familjen dhe miqtë miqtë më të ngushtë : fëmijët, prindërit, vjehërrit, kumbarët dhe kumbarët.

Një mënyrë tjetër gjithnjë e më popullore për të festuar një martesë është duke bërë një udhëtim romantik në një destinacion paqësor.

Ka nga ata që përfitojnë nga data për të kujtuar rastin duke rishikuar albumet me fotografi të ceremonisë dhe artikujt që janë mbajtur, si p.sh. ftesat, menuja dhe listën e dhuratave.

Nëse çifti vendos të festojë me një festë, është relativisht e zakonshme përdorimi i aksesorëve dekorativë që aludojnë në temën e perlave.

Ky është rasti i buqetave me perla në vend të të zakonshmes lulet,

Shiko gjithashtu: dasmë pambuku

dekorimi i tortës,

apo edhe qirinjtë.

Origjina e përvjetorëve të dasmave

Besohet se tradita e festimit të viteve të martesës filloi në Gjermani, me festa për të festuar 25, 50 dhe 75 vjet të bashkimit të martesës.

0>Emrat e festave – dasma argjendi, ari dhe diamanti – nuk ishin rastësisht, në kohën kur ishte zakon që çiftit t’i dhuronin një kurorë me materialet përkatëse.

Rasti është një mundësi që çifti të rinovojë premtimet e bëra ditën që u bashkuan. Tradita është senusja dhe dhëndri shkëmbejnë dhuratat e bëra me materialin që simbolizon atë vit.

Fjala "dasmë" vjen nga latinishtja dhe do të thotë "betim" ose "premtim". Në lidhje me objektet (dasma prej letre, prej druri etj.), nuk ka një konsensus mbarëbotëror, për shembull, në Francë viti i parë i martesës nuk është dasma prej letre, por ajo prej druri.

Dasmat më tradicionale

Dasmat më të festuara tradicionalisht janë ato të 25 viteve (Dasma e Argjendtë), 50 vjet (Dasma e Artë) dhe 75 vjet (Dasma Diamanti).

Lexo gjithashtu :

  • Dasma
  • Aleanca
  • Simbolet e BashkimitJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.