Dasma prej druri ose hekuri

Dasma prej druri ose hekuri
Jerry Owen

Ata që festojnë pesë vjet martesë festojnë dasma prej druri ose hekuri.

Pse dasma me dru apo hekur?

Dru i referohet pemëve që kanë rrenje te forta dhe rriten drejt qiellit, duke kerkuar driten. Prej tij marrim fruta, hije dhe dru që është i aftë të prodhojë zjarr, nxehtësi dhe rrjedhimisht jetë.

Shiko gjithashtu: Cross-Crow's Foot (Kryqi i Neronit)

Përveç kësaj, druri përdoret për të ndërtuar objekte dhe vepra të panumërta arti. Megjithatë, kërcënimet e jashtme si insektet mund ta dëmtojnë atë, si dhe marrëdhëniet.

hekuri është gjithashtu një material i përdorur gjerësisht në ndërtim, i lakueshëm kur është i nxehtë dhe i fortë kur ftohet. . Megjithatë, pa mirëmbajtjen e nevojshme, ndryshku mund t'i japë fund jetës së tij të dobishme.

Për këtë arsye, ata që janë të martuar prej gjysmë dekade e dinë se mjedisi i jashtëm mund të kërcënojë edhe dashurinë e çiftit. por duke qenë se kjo është e ndërtuar mbi rrënjë të forta, do të jetë më e lehtë për të kapërcyer vështirësitë.

Origjina e dasmave

Fjala boda vjen nga latinishtja "votë" dhe do të thotë "premtim". E njëjta gjë që nusja dhe dhëndri supozojnë para shoqërisë për respektimin e njëri-tjetrit.

Origjina e lidhjes së çdo faze të dasmës me një material tjetër vjen nga Gjermania, kur çiftet më jetëgjatë morën një kurorë argjendi kur festonin 25 vjet martesë. Atyre që mbushnin 50 vjeç iu dha një kurorë e artë.

Është interesante të vërehet se elementët hyjnë në rend rritës , paralel me numrin e viteve që feston çifti. Filluam me letrën, duke kaluar te druri, liri, metalet, për të simbolizuar qëndrueshmërinë dhe qëndrueshmërinë e një marrëdhënieje.

Lexo më shumë :

Shiko gjithashtu: simboli i pafundësisë    Jerry Owen
    Jerry Owen
    Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.