Dasma prej lëkure ose gruri

Dasma prej lëkure ose gruri
Jerry Owen

Dasma prej lëkure ose gruri përfaqëson tre vitet e martesës së nuses dhe dhëndrit.

Kuptimi

Si festime të tjera, materiali i zgjedhur është i lidhur ngushtë me momentin që kalon çifti .

Shiko gjithashtu: tatuazhet e miqësisë

Për këtë arsye, ashtu si lëkura , rezistente dhe e qëndrueshme, kështu duhet të jetë bashkimi mes dy njerëzve. Po kështu, sjell mbrojtjen që ofron bashkëjetesa e përditshme.

gruri këtu përfaqëson momentin e korrjes, sepse tani çifti ka më shumë përvojë dhe kushedi, po korrin frytet e para. në këtë rast fëmijët.

Gruri i referohet bollëkut dhe ushqimit më të zakonshëm - bukës - dhe jetës së përditshme, sepse ne e hamë atë çdo ditë. Kjo kokërr është e pranishme në disa kultura dhe në secilën prej tyre është plot simbolikë.

Si të festojmë?

Për çiftet që duan më shumë intimitet , një këshillë është për të bërë një udhëtim në fshat dhe për të marrë kontakt me natyrën. Gjithashtu ia vlen të kaloni një ditë ndryshe dhe të përgatisni bukën tuaj ose të shkoni në një klasë artizanale dhe të punoni me lëkurë.

Për të pranishmit ruhet tradita e dhënies së diçkaje të bërë me këtë material. Pra, si të bëni një tortë , byrek apo biskota? Nëse është për dy, edhe më mirë!

Por për ata që nuk kanë aq aftësi, është e mundur të shkojnë në një dyqan dhe të blejnë diçka prej lëkure si aksesor, një xhaketë ose një këpucë.

Origjina eFestimi i dasmave

Origjina e lidhjes së përvjetorëve të dasmave me një material të caktuar ka origjinë pagane.

Mendohet se gjithçka nisi në Gjermani, kur çiftit iu bënë dhurata. i cili arriti respektivisht 25, 50 dhe 75 vjet martesë me një kurorë argjendi, ari dhe diamanti.

Në shekullin e 19-të, me interes për të kaluarën mesjetare dhe romantizmi , ideja ishte rigjallëruar nga borgjezia urbane. Aktualisht, festimet e dasmave janë të inkurajuara, pasi është një arsye më shumë për të festuar.

Shiko më shumë :

Shiko gjithashtu: Ariu    Jerry Owen
    Jerry Owen
    Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.