dasmë kristali

dasmë kristali
Jerry Owen

Dasma Crystal festohet nga ata që festojnë pesëmbëdhjetë vjet martesë .

Pse Dasma Kristal?

Kristali është një element i çmuar që kërkon kohë për t'u formuar. Një martesë pesëmbëdhjetëvjeçare është si një kristal: kërkon qëndrueshmëri dhe këmbëngulje për t'u arritur.

Shiko gjithashtu: I.N.R.I

Për ata që pëlqejnë numrat, ia vlen të kujtojmë se ata që festojnë Dasmën e Kristaltë kanë kaluar tashmë 180 muaj së bashku, që do të thotë 5,475 ditë ose 131,400 orë , njëlloj si 7,884,000 minuta .

Kuptimi i kristalit

Kristali është një simbol i pastërtisë dhe pastërtisë . Ai përfaqëson ide të qarta dhe transparente.

Kristali konsiderohet gjithashtu një embrion sepse lind nga toka - nga shkëmbi - dhe, sipas mineralogjisë, dallohet nga diamanti vetëm nga maturimi embriologjik ( kristali nuk është gjë tjetër veçse një diamant që ende nuk është forcuar mjaftueshëm).

Për këtë arsye, Dasmat e Kristalit festohen shumë më herët se Dasmat e Diamantit.

Shiko gjithashtu: krahët

Transparenca e tij është një shembull i bashkimit të të kundërtave: kristali është një element interesant sepse, pavarësisht se është i fortë, ai lejon që dikush të shohë përmes tij.

Njihet gjithashtu si një simbol i humani , urtësia dhe fuqitë misterioze .

Në aspektin fetar, drita që depërton në kristal është një imazh tradicional i lindjes së Krishtit .

OKristali përdoret nga shumë njerëz si amulet .

Si të festojmë dasmën e kristaltë?

Disa çifte pëlqejnë të festojnë takime simbolike së bashku, duke mbledhur familjen dhe miqtë më të ngushtë.

Rivizitimi është gjithashtu një kujtim mjaft i shpeshtë i ditës së dasmës duke konsultuar albume të vjetra ose regjistrime të tilla si shënimet e shkëmbyera në atë kohë.

Nëse vendosni ta festoni këtë rast me një festë, ka aksesorë të panumërt në treg për të dekoruar një festë . Opsionet variojnë nga ëmbëlsira me tematikë deri te suvenire të martuara dhe të veçanta.

Kush preferon një festë më intime, mund ta shënojë datën duke ofruar xhevahire , shkëmbimi i unazave të reja të martesës ose futja e një guri që është i veshur me unazën tradicionale të martesës.

Një mënyrë tjetër e njohur për të festuar një çift është vetëm udhëtim për çiftin . Shpesh, çiftet zgjedhin një destinacion parajsor dhe relaksues për t'u rilidhur me partnerët e tyre.

Çfarë të ofrohet si dhuratë në dasmën e kristaltë?

Sipas traditës, çiftit duhet t'i ofrohen dhurata të bëra nga materiali që i jep emrin dasmës . Në rastin e Dasmës Kristal ju sugjerojmë objekte si tas, varëse apo edhe pjesë dekorative romantike prej kristali.

Origjina e përvjetorëve të dasmës

Ideja e rinovimit të betimitdhe festojnë jetëgjatësinë e rastit u shfaq në Gjermani. Gjermanët filluan traditën e festimit të Dasmës së Argjendtë (25 vjet martesë), Dasmës së Artë (50 vjet martesë) dhe Dasmës së Diamantit (60 vjet martesë).

Në atë kohë, ajo ofroi një kurora i jepet nuses dhe dhëndrit nga materialet përkatëse (në rastin e dasmave prej argjendi, çifti merrte p.sh. kurora argjendi).

Tradita është zgjeruar në atë mënyrë që sot ka dasma të festohet çdo vit. Rasti është një mundësi për t'u afruar me partnerin dhe për të kujtuar një ditë kaq të veçantë për bashkimin.

Lexo gjithashtu :

  • Përvjetori i martesës
  • Simbolet e Bashkimit
  • AleancaJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.