dasmë rubin

dasmë rubin
Jerry Owen

Dasma e rubinit festohet nga ata që plotësojnë 45 vjet martesë .

Shiko gjithashtu: Fildishi

Pse Dasma Ruby?

Rubini është një nga gurët më të çmuar në botë , prandaj u zgjodh për të emërtuar përvjetorin e martesës së 45 viteve të martesës. Për shkak se është i kuq, ka nga ata që e lidhin metalin me pasionin dhe dashurinë.

Rubini është një nga gurët më rezistent të njohur, gjë që shpjegon faktin që përdoret. për të ilustruar një marrëdhënie të artë.

Kuptimi i rubinit

Për shkak se konsiderohet një gur i lidhur ngushtë me çakrën e zemrës , rubini vepron si një mburojë energjike duke mbrojtur individin që e mbart atë.

Një nga funksionet e rubinit të njohur në literaturën ezoterike është të rrisë forcën tonë , energjinë dhe motivimin tonë jetësor.

Si të festojmë përvjetorin e dasmës së Rubinit?

Në mesin e të porsamartuarve, një sugjerim shumë tradicional është që çifti të shkëmbejnë bizhuteritë e punuara me gurin e përdorur me rastin e dasmës. Si thua t'i ofroni një unazë rubini të bukur partnerit tuaj?

Për shkak se është një datë simbolike kaq e rrallë dhe e rëndësishme, është shumë e zakonshme për një ngjarja e shkëlqyer për të festuar bashkimin, duke bashkuar familjen dhe miqtë që kanë qenë të rëndësishëm për çiftin gjatë kaq shumë vitesh lidhjeje.

Nëse doni të promovoni ngjarjen në shtëpi, mund të gjeni aksesorë të ndryshëm për dekorim .

Në këtoNë disa raste, është zakon të rishikohen albumet e fotografive dhe kujtimet e fazave të ndryshme të jetës së çiftit. Ne rekomandojmë që fotot nga dita e dasmës të shpërndahen nëpër sallon.

Shiko gjithashtu: Nëna

Anëtarët e afërt të familjes dhe miqtë, të ftuar në event, mund të ofrojnë dhurata të personalizuara deri më sot, si p.sh., një kuti e bukur.

Origjina e festimeve të dasmave

Festimet e para të martesave të qëndrueshme filluan të jenë mbahet në rajonin ku ndodhet sot Gjermania.

Adhuruesit e lidhjeve të gjata vendosën të festojnë tre data të rëndësishme për çiftin: 25 vjet martesë (të cilën ata e quanin Dasma e Argjendtë), 50 vjet martesë (e njohur si Dasma e Artë) dhe 75 vitet e martesës (Dasma shumë e rrallë me Diamantë).

Nga një zakon i kufizuar në një rajon të Evropës, zakoni u zgjerua përfundimisht për të arritur në disa vende perëndimore. Tani, ka dasma që festohen në çdo vit të jetës së një çifti.

Fillimisht, tradita i këshillonte familjarët dhe miqtë që t'i ofronin çiftit një kurorë të bërë nga materialet përkatëse të dasmës si dhuratë, megjithatë. në ditët e sotme ka mënyra të ndryshme unike për të festuar në çift.

Lexo gjithashtu :
    Jerry Owen
    Jerry Owen
    Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.