Fleur de Lis

Fleur de Lis
Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Fur de lis, si zambaku, simbolizon pastërtinë, virgjërinë, bukurinë dhe rinovimin shpirtëror. Ky simbol është në fakt zambaku mbretëror i përdorur fillimisht nga mbretëria franceze që në shekullin e 12-të, kështu që u bë një emblemë e Francës, ku simbolizon fuqinë, sovranitetin, besnikërinë dhe nderin.

Fluri de lis është i pranishëm në heraldikë për të treguar statusin në prindër. Pra, tregon fëmijën e gjashtë të një familjeje.

Përveç kuptimeve të tjera, të cilat do t'i shohim më vonë, është edhe simbol i Skautëve dhe Skautizmit.

Pedagogji

Lulja de lis kompozon simbolin e këtij profesioni, i cili shpesh lidhet me bufin për shkak të lidhjes që ky zog ka me mençurinë. Simboli i Pedagogjisë është, në fakt, një kaduceus me një fleur de lis përpara.

Mësoni më shumë në Symbol of Pedagogy.

Shiko gjithashtu: Dragoi

Spiritual

Ne gjithashtu po përballemi me një simbol fetar. Për të krishterët, ajo nuk përfaqëson vetëm virgjërinë e Marisë dhe pastërtinë e engjëllit Gabriel, por edhe personat At, Birin dhe Frymën e Shenjtë në një Zot - Trininë e Shenjtë.

Tatuazh

Një tatuazh Fleur de lis është mjaft popullor dhe në përgjithësi është një predileksion femëror. Ato mund të jenë të vogla ose imazhi i tyre mund të zërë të gjithë krahun ose shpinën.

Shiko gjithashtu: simbolet indiane

Zgjedhja e tatuazhit përputhet me kuptimet që i atribuohen simbolit, veçanërisht në lidhje me rinovimin shpirtëror.

Takohuni.gjithashtu:

 • Lule
 • Kuptimi i ngjyrave të luleve
 • Lule Lotus
 • Fleur de Lis
 • Lulja e qershisë
 • Trëndafili
 • Zambaku
 • Zambaku
 • Luleradhiqja
 • Luledelli
 • OrkideJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.