Jerry Owen

Gjuri simbolizon forcën, fuqinë dhe, në të njëjtën kohë, dobësinë.

Sipas traditave të lashta, është në gju që forca trupore dhe gjithashtu autoriteti, në fund të fundit kjo pjesë e trupit i ngjan kokës së një shkopi, e cila përfaqëson fuqinë.

Për këtë arsye, në një akt përulësie, besnikërie ose lutjeje, gjunjët përkulen para një personi tjetër.

Nga ana tjetër, njeriu i dobët ka gjunjë që dridhen, prandaj edhe analogjia e tij me dobësinë.

Simbolgjia e kësaj pjese të trupit, nga ana tjetër, shprehet në fushën fetare, si në aktet e lutjes dhe adhurimit të Zotit në gjunjë.

Shiko gjithashtu: Kuptimi i kuarcit trëndafili: Guri i dashurisë

Është kurioze të vërehet marrëdhënia e vendosur midis gjurit dhe elefantit. Kjo rrjedh nga fakti se kjo kafshë është e vetmja me katër gjunjë, të cilët konsiderohen si shtylla që mbështesin Tokën.

Ndërsa gjuri mbështet trupin tonë, indianët dhe tibetianët e konsiderojnë elefantin mbështetjen e botës. , dhe e adhurojnë për këtë. Për ta, është elefanti që mban të gjithë universin.

Shiko gjithashtu: Guaskë

Përveç kësaj, elefanti simbolizon fat të mirë dhe fuqi sovrane, në fund të fundit, ai përdoret si një mal për mbretër nga aziatikët.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.