Guri i palustruar

Guri i palustruar
Jerry Owen

Guri i ashpër është një simbol masonik që përfaqëson papërsosmërinë, ndërsa ajo që është e përfunduar dhe paraqet detaje, përfaqësohet nga një bllok i gdhendur. Në këtë kuptim, çirakët masonizmit janë si gurë të ashpër - shpirtërisht të papërsosur -; sa më të skalitur të jenë këta gurë, aq më të lartë bëhen muratorët në shoqërinë sekrete, që është edhe objektivi i tyre.

Shiko gjithashtu: unaza olimpike

Nga ana tjetër, në një aspekt tjetër, guri i ashpër përfaqëson lirinë dhe është një referencë për punën hyjnore. Nga ana tjetër, guri i punuar ose i gdhendur përfaqëson robërinë, si dhe ndërhyrjen njerëzore.

Shiko gjithashtu: Simbolet e Festivaleve të Qershorit

Kështu, sipas mitit të Prometeut - krijuesit të llojit njerëzor - guri i ashpër vjen nga qielli, pasi është hyjnor. puna, ndërsa guri i gdhendur, që në momentin që i nënshtrohet ndërhyrjes së njeriut, humbet karakteristikën e tij hyjnore.

Gjithashtu në Shkrimin e Shenjtë guri i ashpër ka këtë kuptim:

Nëse më bëjnë një altar prej guri, mos e bëj me gurë të latuar, sepse përdorimi i veglave do ta përdhos. ” (Eksodi 20, 25)

Megjithëse guri i latuar humbet vlerën e tij. , nëse kjo vepër kryhet nga Zoti, ajo simbolizon ndriçimin e shpirtit, por nëse gdhendet nga njeriu, ajo mbetet e çnderuar, si një shpirt i errët dhe injorant.

Njihni Simbolet e tjera të Masonerisë.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.