heksagram

heksagram
Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Shiko gjithashtu: dasma e zirkonit

Hexagrami ka kuptimin e mbrojtjes dhe bashkimit e të kundërtave (mashkullore dhe femërore, mish dhe shpirt, aktivitet dhe pasivitet). Njihet gjithashtu si Ylli i Davidit ose Mburoja e Davidit.

Ky simbol është i njohur botërisht. Është popullor në shumë kultura dhe formohet nga dy trekëndësha barabrinjës (6 pikë), në pozicione të kundërta - njëri lart dhe tjetri me pikën poshtë.

Në Indi njihet si Yantra. Ndërsa në hinduizëm përfaqëson lidhjen midis mashkullores dhe femërores, në Alkimi përfaqëson lidhjen e katër elementeve.

Gjashtë pikat e shtuara në qendër të yllit rezultojnë në numrin 7, i cili nga pikëpamja fetare është i përsosur. . Një tjetër simbol hebre (Menorah) gjithashtu mbart simbolikën e këtij numri.

Origjina e Heksagramit nuk dihet. Mbreti David besohet se ka bërë një mburojë në formën e simbolit për të shpëtuar metalin. Mburoja në këtë format do të ishte përdorur nga ushtria e tij, kështu që u lidh me një simbol mbrojtjeje.

Mëso më shumë në Ylli i Davidit.

I Ching Hexagrams

Në I Ching, ose Libri i Ndryshimeve, heksagramet janë figura të ndryshme. Në një total prej 64 heksagramesh , këto figura formohen nga 6 rreshta - të vazhdueshme dhe të ndërprera - dhe përfaqësojnë besimin e taoizmit.

Sipas kësaj feje kineze, universi është në fluks të vazhdueshëm.

ALeximi i heksagrameve përdoret si një metodë parashikimi.

Shiko gjithashtu: Simbolet mashkullore

Vijat e ngurta simbolizojnë Diellin, nxehtësinë, aktivitetin, elementin mashkullor, numrin tek, Yang.

Vijat e thyera simbolizojnë vetëm e kundërta: i ftohti, pasiviteti, femra, numri çift dhe yin.

Dijeni gjithashtu ndryshimin midis Heksagramit dhe Vulës së Solomonit.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.