Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

hydra është një kafshë nga mitologjia greke me disa koka gjarpërinjsh, njëri prej të cilëve është i pavdekshëm dhe trupi i një dragoi. Ajo u krijua nga Juno dhe ishte një nga dymbëdhjetë punët e Herkulit. Njihej si " Hidra e Lernës ". Gjaku dhe fryma e tij ishin helmuese. Nëse kokat e tyre do të pritej, ata do të lindnin përsëri.

Shiko gjithashtu: simbolet japoneze

Kuptimi i Hidrës si simbol

Shiko gjithashtu: Ametist

Hidra simbolizon brendësinë tonë të keqe, pasionet dhe defektet tona , ambiciet dhe veset, çfarë është e keqe brenda botës sonë të brendshme. Për sa kohë që hidra, e cila përfaqëson këtë përbindësh të brendshëm, nuk dominohet, ndërsa kotësitë, kotësitë dhe dukuritë tona nuk dominohen, kokat vazhdojnë të rriten gjithnjë e më shumë.

Për të provuar të mposhtni Hidrën, Herkuli filloi t'i presë kokat e përbindëshit, por kjo ishte më e fortë dhe me secilën kokë të prerë, lindën dy të tjera. Më pas, Iolaus fillon ta ndihmojë atë, duke e djegur, me një pishtar, prerjet në kokat e hidrës. Në këtë mënyrë, kokat nuk lindnin më. Koka e pavdekshme u varros në një hendek të thellë nën një shkëmb të madh, në mënyrë që të mos rigjenerohej më.

Lexoni gjithashtu simbolikën e Gjarprit dhe zbuloni marrëdhënien midis Hidrës dhe Simbolit të Gaforres.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.