Jerry Owen

Kabala, e njohur gjithashtu si kabala, kabala ose kabalah, është një traditë shumë e vjetër mistike çifute . Është një shkencë komplekse okulte dhe ezoterike, e bazuar në marrëdhëniet midis qenieve njerëzore dhe natyrës.

Objektivi i saj qendror është ndjekja e evolucionit shpirtëror , duke qenë një element domethënës për ata që përdorin e meditimit. Kabalistët eksplorojnë kuptimet e fshehura të pranishme në librin e shenjtë të Judaizmit, Torah , duke përdorur numerologjinë, diagramin dhe simbolet.

Pema e Jetës

Një nga simbolet hebraike të Kabala është e ashtuquajtura Pema e Jetës ose Pema Sefirotike, nga e cila janë portretizuar Sefirotët, krijuesit e universit.

Ajo përfaqëson një diagram të përbërë nga dhjetë sfera (dhjetë faza dhe botët e Kabalës) , domethënë:

 • Mbretëria (Malchut)
 • Foundation (Yesod)
 • Majesty (Hod)
 • Endurance (Netzach)
 • Dhemshuria (Tiferet)
 • Dashuria (Chesed)
 • Fuqia (Gevurah)
 • Dituria (Chochmah)
 • Inteligjenca (Binah)
 • <8 8>Kurora (Keter)

I ngjan një peme të përmbysur , pra paraqitet me rrënjët e saj të përmbysura që prekin qiellin, ndërsa degët e saj mbeten në tokë.

Ky simbol kozmik i kabalës tregon për evolucionin shpirtëror. Ndërsa rrënjët kërkojnë ushqim shpirtëror nga qielli, ato përhapin urtësinë hyjnore në botën tokësore.

Triada hebraike

Në Kabala, TriadaHebraishtja , e përfaqësuar me shkronjën "Shin", simbolizon tre Sefirotët e parë. Simboli, një sferë me tre topa të vegjël, brenda një trekëndëshi, nxjerr në pah kurorën në qendër, nënë në të djathtë dhe babain në të majtë .

Botët e Kabalës

Katër botët e Kabalës përfaqësojnë fazat e procesit të krijimit. Ato janë:

 • Atziluth : bota e emanacioneve dhe parimeve
 • Beriah : bota e krijimit
 • Yetsirah : bota e engjëllit dhe formimit
 • Assiah : bota e materies dhe e veprimit

Ein Sof

Simboli i drita e Zotit, Ein Sof përfaqësohet nga një rreth që demonstron aspektin e pafund të Zotit , i cili sipas kabalistëve ekzistonte përpara krijimit.

Shiko gjithashtu: puthje dasme

Lexo Simbolet hebraike.

Shiko gjithashtu: FlamingoJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.