Jerry Owen

Krapi, i njohur edhe si koi, karpa koi ose peshku koi, simbolizon fat të mirë, jetëgjatësi, guxim, qëndrueshmëri, këmbëngulje, burrëri, pjellori, intelektualitet, mençuri.

Tatuazh

Tatuazhet e krapit janë mjaft të njohura, në fakt përsa i përket peshkut ky është imazhi i preferuar, zgjedhja e të cilit bie ndesh me simbolikën orientale që e konsideron krapin një simbol. rezistencës, guximit dhe këmbënguljes , cilësi të rëndësishme për të përballuar vështirësitë e përditshme.

Simbologjia orientale

Shiko gjithashtu: Simboli i Bricjapit

Krapi adhurohet në shumë kultura dhe ka një konotacion të ogurit të mirë. Në të vërtetë, në Japoni dhe Kinë, krapi përfaqëson rezistencën, guximin dhe këmbënguljen, pasi ky peshk noton kundër rrymës dhe, ndryshe nga të tjerët, kur kupton se do të vdesë, ai mbetet i qetë, duke simbolizuar sjelljen që duhet të ketë njeriu në fytyra e vdekjes së tij.

Është gjithashtu një emblemë mashkullore, e burrërisë, pasi në festat popullore krapi shfaqet duke zbukuruar direkët dhe çatitë e shtëpive. Nga ana tjetër, për Bambara, krapi është simboli femëror, i vulvës, i lidhur me pjellorinë në planin material dhe shpirtëror.

Shiko gjithashtu: Caduceus

Krapi gjithashtu mund të lidhet me mençurinë dhe intelektualitetin dhe, për rrjedhojë, konsiderohet simbol i arritjeve akademike;Besohet se nëse një student merr një krap, ai do të ketë fat të mirë në provime dhe studime.

Në Lindjen e Largët, krapi është simbol i fatit dhe prosperitetit në biznes, si dhe jetëgjatësisë. Në Vietnam, krapi ka një karakter shpirtëror, ripërtëritjeje dhe mbrojtjeje.

Si thua të njohësh simbolikën e Peshkut dhe Perçit?

Mundo do Crime

Disa tatuazhe janë etiketuar si “tatuazhe burgu” sepse janë të njohura në botën e krimit, madje edhe të studiuara nga oficerët e policisë.

E njëjta gjë ndodh edhe me krapin, i cili, siç e pamë, ka orientim oriental, por mund të lidhet edhe me trafikun p.sh. Fakti që shumë anëtarë të PCC (Primeiro Comando da Capital) - organizata më e madhe kriminale në Brazil - kanë imazhin e këtij peshku të tatuazhuar në trupin e tyre, siguron lidhjen e këtij simboli me grupin.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.