Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Kryqi është kryqi i Krishtit , është kryqi i kryqëzimit, simbol i nderimit të sakrificës së Jezu Krishtit në traditën e krishterë. Kryqi quhet edhe Kryqi Episkopal . Kryqi ka formën e një kryqi latin, me mbishkrimin I.N.R.I (Ienus Nazarenus Rex Iudaeorum - Jezusi i Nazaretit Mbreti i Judenjve) në pjesën e sipërme të kryqit, mbi kokë.

Simbolet e kryqëzimit

Një nga simbolet më të rëndësishme të krishterimit dhe katolicizmit, kryqi përfaqëson kryqin ku vdiq Jezu Krishti. Përshkrimet e kryqëzimit mund të shfaqin gjithashtu kocka dhe një kafkë në bazën e tij.

Në krishterim dhe katolicizëm, përdorimi i kryqit është shumë i shpeshtë në altarët e kishave si një mënyrë për të mbajtur gjallë kujtimin e sakrificës që Jezusi bëri për ne. Edhe kryqëzimet janë pjesë e zakoneve të priftërinjve dhe murgeshave.

Kryqi nuk përdoret nga protestantët. Protestantizmi është kundër përdorimit të kryqit si një simbol i nderimit për sakrificën e Krishtit dhe si një kujtesë e vazhdueshme e gabimeve dhe mëkateve tona. Në vend të kësaj, ata përdorin kryqin bosh latin si një mënyrë për të simbolizuar Ringjalljen e Krishtit.

Shiko gjithashtu: I.N.R.I

Kryqi simbolizon gjithashtu dorëheqjen përballë vuajtjeve të jetës dhe rrugën që Zoti ka caktuar për ne.

Shiko gjithashtu: Ant

Kryqëzimi

Kryqi nuk ka qenë gjithmonë një simbol i krishterë. Kryqëzimi ishtemënyrë në të cilën, edhe në shekullin e parë të erës sonë, kriminelët ndëshkoheshin dhe vriteshin. Vetëm pas kryqëzimit të Jezu Krishtit, kryqëzimi u bë një simbol i krishterë.

Shih gjithashtu simbolologjinë I.N.R.I dhe Simbolet Katolike.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.