kryq gotik

kryq gotik
Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Kryqi gotik është një paraqitje e kryqit latin të krishterë, por kryqi gotik simbolizon një anë më të errët dhe më të errët të besimit. Kryqi gotik mund të përdoret si një simbol i dhimbjes dhe errësirës, ​​dhe shpesh ka një atmosferë negative të misterit.

Simbolologjitë e Kryqit Gotik

Kryqi gotik është një lloj përfaqësimi i kryqit i stilizuar sipas estetikës gotike të periudhës mesjetare.

Shiko gjithashtu: Tatuazh me rruzare: shikoni kuptimin fetar dhe imazhet e bukura

Kryqi gotik ka e njëjta strukturë e kryqit latin, por është mjaft e zbukuruar dhe e zbukuruar, dhe në përgjithësi motivet i referohen një bote të errët, misterioze, ato mund të jenë të kompozuara me trëndafila, kafka, demonë, engjëj etj.

Gotiku kryqi përdoret gjerësisht në tatuazhe dhe është një nga simbolet e stilit dhe kulturës gotike. Kultura gotike nderon okultizmin. Kryqi gotik është një element i rëndësishëm i ikonografisë gotike, siç janë ngjyrat e errëta, kryesisht të zeza, imazhet e maceve, vampirëve dhe objekteve misterioze.

Kryqi gotik mbart një simbolologji shumë të spiritualizuar dhe në kundërshtim me besimin popullor, gotiku nuk lidhet me satanizmin, por shpesh me paganizmin.

Megjithatë, kryqi gotik përdoret shumë për të treguar një stil, një estetik në vend që të shprehë një lloj besimi.

Zbuloni simbolikën e Kryqit Inka dhe Simbolet Satanike.

Shiko gjithashtu: Kuptimi i luleve të purpurtaJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.