kryq maltez

kryq maltez
Jerry Owen

Kryqi Maltez njihet edhe si Kryqi i Amalfit ose Kryqi i Shën Gjonit. Ajo është simboli e Urdhrit e Knights Spitalorëve ose Urdhrit të Maltës (prandaj emri), një urdhër ushtarak i krishterë.

Bazuar në simbolin e kryqëzatave, Kryqi i Maltës përfaqësohet nga një kryq prej tetë pikash . Pikat e tij formojnë katër krahë simetrik që fillojnë nga qendra dhe bashkohen në bazat e tyre.

Kuptimi i tij vjen nga pikat e tij, të cilat përfaqësojnë tetë detyrat i kalorësit : dashuria, pendimi, besimi, përulësia, mëshira, qëndrueshmëria, sinqeriteti dhe e vërteta.

Ky kryq është një simbol luftëtar i të krishterëve, guximit dhe virtyteve të krishtera. Përdoret nga organizata të ndryshme fetare.

Disa kryqe ndonjëherë ngatërrohen me Kryqin e Maltës.

Ky është rasti i Kryqit të Portugalisë. Ky ka katër pika, domethënë nuk formon shkronjën "V" si Kryqi i Maltës, i cili ka tetë pika.

Kryqi i Portugalisë njihet edhe si Kryqi i Urdhrit të Krishtit dhe është një simbol kombëtar i Portugalisë.

Shiko gjithashtu: Kungull

Kryqi i Hekurt ishte një medalje e ofruar për ushtrinë në kohën e luftës. Gjeometrikisht i ngjante Kryqit të Portugalisë (me katër pikë). Nazistët gdhendën mbi të simbolin e svastikës.

Kryqi Templar ose Cruz Pátea përfaqëson Urdhrin e Templarëve, që është më shumë një urdhër ushtarak

Shih edhe Kryqin e Karavakës.

Shiko gjithashtu: DreriJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.