Kryqi i përkulur

Kryqi i përkulur
Jerry Owen

Kryqi i përkulur përfaqëson simbolin e Antikrishtit , shenjën e Bishës.

Simbol Satanik

Përkulur kryq, u krijua nga Satanistët në vitin 666 me qëllim që të karikaturën e Kryqëzimit tradicional të Kishës Katolike, por ata shpejt e përvetësuan atë si një nga simbolet e tyre të shumta për Antikrishtin.

Shiko gjithashtu: Nimfë

Në këtë kryq, një refuzues dhe u shfaq figura e shtrembëruar e Krishtit, që të gjithë praktikuesit e magjisë së zezë dhe magjistarët në Mesjetë e përdornin për të përfaqësuar termin biblik "Marku i Bishës". Sipas Piers Compton (1901-1986), në librin e tij " The Broken Cross: Hidden Hand in the Vatican " (1981) kryqi i lakuar përfaqëson një simbol satanik: " Një simbol i keq, i përdorur nga satanistët në shekullin e 6-të, i cili ishte restauruar në kohën e Vatikanit II. Ishte një kryq i përkulur ose i thyer, mbi të cilin shfaqej një figurë e neveritshme dhe e shtrembëruar e Krishtit, të cilën e krijuan shtrigat dhe magjistarët që praktikonin magjinë e zezë të mesjetës. për të përfaqësuar termin biblik të 'shenjës së bishës'. Megjithatë, jo vetëm Pali VI, por pasardhësit e tij, dy Gjon Palët, e mbanin këtë objekt dhe e treguan të nderuar nga turmat, të cilët nuk e kishin idenë më të vogël se ai përfaqësonte Antikrishtin ."

Shiko gjithashtu: Simboli i Binjakëve

Kryqi i përkulur në fenë katolike

Nga ana tjetër, shkopi i përdorur nga papët, Gjon Pali II dhe Pali IV, i cili mban Bent Cross, është punuar nga artistiItaliani Giacomo Manzoni (1908-1991) simbolizon “peshën” që mban përfaqësuesi më i madh i Krishtit dhe i Kishës Katolike, por pa thyerje, që në një farë mënyre përfaqëson forcën e krishterimit.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.