Kryqi i Savojës

Kryqi i Savojës
Jerry Owen

Kryqi i Savojës është një simbol shumë i pranishëm në heraldikë. Është një stemë me origjinë italiane, e cila përfaqësonte një dinasti të shekullit të 16-të dhe përfaqësohet gjithmonë nga një kryq i bardhë në sfond të kuq. E bardha simbolizon paqen, pafajësinë dhe pastërtinë, dhe e kuqja simbolizon gjakun. Kryqi i Savojës do të thotë se që të ketë paqe, duhet të ketë luftë, gjak.

Simbolologjitë e Kryqit të Savojës

Megjithëse simbolika e kryqit të Savojës duket se lavdëron luftërat, betejat dhe derdhjet e gjakut, e kuqja nuk ka kuptim të dhunshëm simbolik, por përdoret në kuptimin e "dhënies së gjakut", të përpjekjes.

Shiko gjithashtu: Kuptimi i ngjyrës vjollce

Kryqi i Savojës gjendet në flamurin e Suedisë. , dhe në stemën e shumë institucioneve të tjera, veçanërisht sportive.

Kryqi i Savoias në fanellën e Palmeiras

Kryqi i Savoias ishte stampuar tashmë në uniformën zyrtare të futbollit brazilian klubi Palmeiras. Në vitin 2014, ajo u stampua përsëri në këmishë në festimin e njëqindvjetorit të klubit. Kryqi i Savojës gjithashtu simbolizon luftën dhe entuziazmin.

Shiko gjithashtu: Delta

Shih gjithashtu simbolologjinë e kryqit.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.