Kuptimi i ngjyrave të luleve

Kuptimi i ngjyrave të luleve
Jerry Owen

Ngjyrat e luleve , parfumet dhe format e tyre priren të zgjojnë te njerëzit ndjenjat më të ndryshme.

Kuptimi më i rëndësishëm i luleve i referohet arsyes që i shtyn njerëzit drejt blej dhe ia dërgon si dhuratë një shoku, të dashurës, një klienti, duke demonstruar kështu se tjetri është i rëndësishëm dhe se ke dashuri për të.

Lulet mund të dërgohen si aranzhime, ku duken dyqanet e luleve për të kombinuar simbolikën dhe ngjyrat sipas ngjarjes dhe situatës së veçantë. Megjithatë, simbologjia e luleve si dhe ngjyrat e luleve të specifikuara tashmë janë dakorduar.

Zbuloni më poshtë simbolikën e ngjyrave kryesore të luleve.

E bardha Lulet

Lulet e bardha nënkuptojnë falje, paqe , pafajësi, pastërti, besnikëri. Shembuj të luleve të bardha më të njohura janë: orkide, trëndafila, zambakë dhe tulipanët.

Mësoni gjithashtu rreth kuptimit të ngjyrës së bardhë.

Lulet e kuqe

<3

Kuptimi kryesor i luleve të kuqe është dashuria . Kjo ngjyrë simbolizon pasionin, tërheqjen, besnikërinë dhe dashurinë. Shembuj të luleve të kuqe janë: gerberat, tulipanët, trëndafilat dhe krizantemat.

Mësoni gjithashtu rreth:

Lulet blu

Është ngjyra e qiellit dhe e detit, lulet blu simbolizojnë besimin, harmoninë , miqësinë, besnikërinë, dashurinë. Shembuj të luleve blu janë: iris, hydrangea dhevjollcë.

Lexo më shumë për kuptimin e ngjyrës blu.

Shiko gjithashtu: mitologji griffin

Lulet e verdha

E verdha është një ngjyrë e lumtur, e cila stimulon kujtesën , dhe lidhet me kënaqësinë . E verdha konsiderohet gjithashtu ngjyra e verës dhe e diellit dhe simbolizon miqësinë , suksesin.

Shiko gjithashtu: Simbolet për tatuazhet në gjoks

Shembuj të luleve të verdha janë: luledielli, margarita, zambaku, trëndafili, krizantema, tulipani dhe gladiolë.

Mësoni gjithashtu për:

Lulet vjollcë ose vjollce

Vjollca është ngjyra e dinjitetit, Misteri , aristokracia, mungesa e tensionit, por mund t'ju kujtojë dhunën dhe agresionin. Shembuj të luleve të purpurta janë: hydrangeas dhe pansy.

Kuptoni më shumë rreth kuptimit të ngjyrës vjollce.

Lulet jeshile

Jeshile konsiderohet ngjyra e shpresës . Lulet jeshile simbolizojnë prosperitetin, fatin, paranë, pjellorinë dhe rritjen. Shembuj të luleve jeshile janë: bimët, gjethja, fikusi, dredhka, peperomia dhe anthuriumi.

Lexo më shumë rreth kuptimit të ngjyrës së gjelbër.

Lulet portokalli

Portokallia konsiderohet ngjyra e zjarrit dhe do të thotë kënaqësi, festë , magjepsje. Nga ana tjetër, ngjyra mund të zbulojë gjithashtu krenarinë. Shembuj të luleve portokalli janë: gerberat, orkidet dhe tulipanët.

Mësoni më shumë rreth kuptimit të ngjyrës portokalli.

Lulet rozë

Lulet rozë simbolizojnë delikatesën, bukuria , rinia dhe dashuria. Shembuj të luleve më të zakonshme në këtë ngjyrë janë: trëndafila, zambakë, orkide, gladiolë, karafila dhe snapdragons.

Mësoni më shumë rreth kuptimit të rozës dhe luleve.

Kombinimi i ngjyrave në lule aranzhimet

Ashtu si ngjyrat kanë një kuptim individualisht, aranzhimet me lule me lule dhe ngjyra të ndryshme të kombinuara gjithashtu kanë një kuptim. Zbuloni kombinimet kryesore më poshtë:

  • E kuqe dhe e verdhë – Lumturia.
  • Kombinimi i toneve të lehta – Miqësia dhe solidariteti.
  • E kuqja dhe e bardha – Bashkimi dhe harmonia
  • Hije të ndryshme rozë dhe të kuqe – Dashuri dhe lumturi.

Zbuloni gjithashtu kuptimin e ngjyrave dhe 20 lule me simbolologjitë më të veçanta.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.