Kuptimi i ngjyrës së kuqe

Kuptimi i ngjyrës së kuqe
Jerry Owen

Ngjyra e kuqe, në përgjithësi, përfaqëson luftëtarin ose martirin, tregon guxim dhe forcë.

Shiko gjithashtu: Ametist

Ka kuptime të ndryshme për të kuqe, duke përfshirë në lidhje me nuancat: e kuqe e ndezur e hapur dhe e kuqe e errët.

Këto dallime e bëjnë atë ngjyrën më të paqartë . Kjo sepse ato janë përfaqësuese, nga njëra anë e dashurisë dhe e fatit (e kuqe e lehtë) dhe nga ana tjetër, e luftës dhe e rrezikut (e kuqe e errët).

Si parimi i femrës dhe mashkullor, i argjendi dhe ari, e kuqja e errët përfaqëson natën dhe femëroren. E kuqja e lehtë, nga ana tjetër, përfaqëson ditën dhe mashkulloren.

E kuqja është zjarri, gjaku, nxehtësia, romanca, pasioni, rinia, bukuria dhe emocionet.

Veshja e një pjese të kuqe në Reveillon tregon dëshirën për të shijuar shumë pasion gjatë gjithë vitit që fillon.

Në kromoterapinë, terapi përmes ngjyrave, e kuqja është një ngjyrë e fuqishme dhe përdoret për të aktivizuar qarkullimin dhe stimulimin e nervozizmit. sistemi.

Duhet evituar përdorimi i tepërt i tij, pasi mund të shkaktojë nervozizëm dhe ankth. Kjo na sjell tek një person me fytyrë të kuqe, i cili është dikush që është i zemëruar ose i turpëruar.

Në Azi, e kuqja është ngjyra e fatit dhe e gëzimit. Budistët e konsiderojnë atë si ngjyrën e krijimtarisë, ndërsa në Japoni vetëm gratë dhe fëmijët veshin të kuqe.

Shiko gjithashtu: Unaza

E kuqja është e pranishme në jetën e përditshme. Osemaforët, butonat e urgjencës, shenjat paralajmëruese ose të rrezikut sinjalizohen gjithashtu me të kuqe.

Mësoni më shumë kuptimet e ngjyrave.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.