Kuptimi i ngjyrës së verdhë

Kuptimi i ngjyrës së verdhë
Jerry Owen

E verdha përfaqëson arin, dritën, rrezet e ndritshme të Diellit, rininë, energjinë, ndriçimin dhe perënditë. Kjo sepse zbulon fuqinë hyjnore kur kalon blunë e qiellit.

Është ngjyra më e ngrohtë, më e përhapur dhe më intensive, në fund të fundit transmeton jetë dhe ngrohtësi.

The ngjyra e verdhë i referohet Om. Kjo, e cila është mantra më e rëndësishme në traditën indiane, përshkruhet si e artë.

Në Kinë, është ngjyra perandorake e tokës pjellore. Para se të merrnin këtë aspekt pozitiv, në teatër, aktorët i lyenin fytyrat me të verdhë për të treguar se ishin mizorë.

Në Islam, e verdha e artë simbolizon këshillën e mençur, mençurinë, ndërsa e verdha e shurdhër përfaqëson tradhtinë.

Në Evropën mesjetare, ngjyra e verdhë shoqërohej me zhgënjim. Në atë kohë, dyert e shtëpive të tradhtarëve ishin lyer me atë ngjyrë.

Përveç kësaj, e lidhur me tradhtinë bashkëshortore, e verdha përfaqëson partnerin e mashtruar.

Është ngjyra që merr lëkura jonë. Pranë vdekjes, prandaj, konsiderohet si ngjyra e rënies dhe pleqërisë.

Shiko gjithashtu: rinoceront

Ka shumë vende ku e verdha përfaqëson zili dhe frikacakë.

Shiko gjithashtu: Dasma prej porcelani

Në SHBA, njerëzit mbanin shirita të verdhë kur merrnin ata që kthehen nga lufta. Duke përfaqësuar luftën dhe shpresën, kjo traditë filloi me një grua e cila, në fund të viteve 1970, vari shirita të verdhë në pemë duke shprehur dëshirën e fortë që burri i saj, një peng në Iran,kthehu në shtëpi.

Në kozmologjinë meksikane, e verdha është analoge me misterin e Rinovimit. Ngjyra e shumë luleve që hapen në pranverë është e verdhë, përveç faktit që para se të bëhet e gjelbër (që i paraprin kohës së shiut), toka është e verdhë. Prandaj, hyjnia e shiut, XIpe Totec, është perëndia e argjendarëve.

Përdorimi i ngjyrës së verdhë në natën e Vitit të Ri është një mënyrë për të thirrur para për Vitin e Ri.

Mësoni më shumë për kuptimet të ngjyrave.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.