kuptimi i tatuazhit me pikëpresje

kuptimi i tatuazhit me pikëpresje
Jerry Owen

Pikëpresja është një shenjë pikësimi që përdoret në një fjali për të treguar një pauzë më të gjatë se presja, por më e vogël se pika. Por tatuazhi me pikëpresje ka një kuptim që shkon përtej fjalës së mirëfilltë, të njohur në gramatikë.

Kuptimi i tatuazhit me pikëpresje: simbol i luftës kundër depresionit

Kuptimi i tatuazhit me pikëpresje ka të bëjë me të vazhduarit, të ecni përpara, të mos dorëzoheni.

Foto: Instagram @little_lele_scissorhands

Motivimi i shumë njerëzve për të shënuar këtë simbol në lëkurën e tyre lidhet me një projekt amerikan që synon të promovojë shëndetin mendor . Pikëpresje (që do të thotë pikëpresje, në anglisht) u themelua në vitin 2013 dhe filloi të adoptojë këtë simbol për të identifikuar njerëzit që fituan ose janë në luftë kundër depresionit, mendimeve vetëvrasëse dhe vetëdëmtimit.

Ideja pas këtij tatuazhi është që, ashtu si një tekst, ne mund të vazhdojmë të shkruajmë historinë në vend që ta përfundojmë atë. Vështirësitë e jetës mund të ndalojnë, por kurrë mos u dorëzoni, as t'i jepni fund historisë së jetës.

Shumë njerëz e identifikuan veten me këtë qëllim dhe zgjodhën këtë mesazh për të bërë tatuazh në trupin e tyre. Mes tyre janë aktorja Selena Gomez, si dhe Tommy Dorfman dhe Alisha Boe, nga seriali 13 Reasons Why, i cili trajton temën e depresionit.

Foto: Instagram @selenagomez

Imazhet e tatuazheve me pikëpresjeqë ju të frymëzoheni

Qoftë nga kuptimi i drejtpërdrejtë i pikëpresjes ose nga solidariteti me temën e fushatës, gjithnjë e më shumë njerëz e kanë zgjedhur këtë simbol si tatuazh. Pikëpresja, në disa raste, përfshihet në simbole të tjera, duke krijuar tatuazhe krijuese dhe të personalizuara.

Shiko disa opsione të tatuazhit me pikëpresje:

Foto: lnstagram @ukepukeink

Foto: Instagram @bisnaga_tattoo

Foto: Instagram @cityofink

Foto: Instagram @shinemavericktattoo

Foto: Instagram @bee_stings_tattoos

Foto: Instagram @lukepukeink

Foto: Instagram @heemee.tattoo

Foto: Instagram @skinmachinetattoo

Foto: Instagram @wadesancheztattoos

Foto: Instagram @eun_tattoo_

Të pëlqen? Mund të dini më shumë rreth kuptimit të simboleve të tjera të bukura për tatuazhet këtu:

Kuptimi i tatuazhit me lule Lotus

Kuptimi i tatuazhit kryq

Shiko gjithashtu: Simbolet e feminizmit

Kuptimi i tatuazhit të ankorimit

Shiko gjithashtu: Dasma qeramike ose thurjeJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.