Kuptimi i trëndafilit të verdhë

Kuptimi i trëndafilit të verdhë
Jerry Owen

trëndafili i verdhë është një nga lulet më të njohura në botë.

Ashtu si trëndafilat e kuq dhe koral, trëndafilat e verdhë përfaqësojnë dashurinë , respekt , gëzim, miqësi dhe dëshirë, por ka mendime të ndryshme rreth kuptimit të tyre.

Simbolet e trëndafilit të verdhë

Trëndafilat e verdhë janë të lidhur me diellin . Thuhet se ato janë ideale për t'i ofruar një adoleshenti, pasi legjenda thotë se kjo ngjyrë sjell me vete një keqësi .

Nëse personi ia ofron këtë ngjyrë rozë dikujt që është jo shumë afër, kështu që do të thotë se ajo mund të ketë motive të fshehta .

Për njerëzit skeptikë, kjo lule e verdhë do të thotë vetëm kënaqësi dhe gëzim dhe është një mënyrë e mirë për të festoni një datë të veçantë me miqtë, qoftë ditëlindje, diplomim, martesë apo ndonjë lloj ngjarjeje tjetër.

Shiko gjithashtu: Kryqi Grek

Për njerëzit që studiojnë kuptimet e luleve, trëndafili i verdhë mund të simbolizojë gjithashtu xhelozinë, mosbesimin, pabesi dhe dyshimi për diçka.

Lexo më shumë rreth:

Shiko gjithashtu: Kufizimi dhe simbolika e bufit
  • Kuptimi i trëndafilit

Kurioziteti për trëndafilat e verdhë

Trëndafili i verdhë i Teksasit është një këngë popullore nga jugu i Shteteve të Bashkuara. Kënga daton në vitin 1850 dhe është trajtuar nga këngëtarë të panumërt, duke përfshirë Mitch Miller dhe Elvis Presley.

Kënga është pjesë e imagjinatës kolektive të Shteteve të BashkuaraUnited sepse u këndua nga ushtarët e Teksasit gjatë Luftës Civile Amerikane.

Kënga thuhet se është shkruar për nder të Emily D. West (1815-1891), një grua me raca të përziera e konsideruar hero gjatë Revolucionit të Teksasit.

Thuhej se Lëkura e Emily ishte pothuajse e bardhë e verdhë. Njerëzit me lëkurë të hapur që ishin pasardhës të çifteve ndërracore në Shtetet e Bashkuara deri në vitet 1930 quheshin gjithashtu zakonisht të verdhë.

Mësoni më shumë rreth kuptimit të ngjyrës së verdhë.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.