Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Lulja simbolizon bukurinë, shpirtin, pastërtinë, dashurinë, pjellorinë, natyrën, krijimin, fëmijërinë, rininë, harmoninë, përsosmërinë shpirtërore dhe ciklin e jetës.

Ndonjëherë konsiderohet simbol i virgjërisë ose humbja e saj (një proces i quajtur defloration).

Shiko gjithashtu: Simbolet e Drejtësisë

Simbolologjia e luleve

Simbolologjia dhe kuptimet që lidhen me lulen ndryshojnë shumë nga kultura në kulturë. Pavarësisht kësaj, lulja është një simbol i lashtë dhe universal i parimit pasiv, lindjes dhe ciklit jetësor. Që nga lashtësia, shumë prej tyre janë përdorur për të kuruar shumë sëmundje dhe madje edhe në rituale të shenjta.

Shiko gjithashtu: Nëna

Kur ato janë të hapura, lulet simbolizojnë natyrën në shkëlqimin e saj më të madh. Pra, ato përfaqësojnë lavdinë dhe pasqyrojnë gjithçka që është pasive dhe femërore, pra, gjithçka që lidhet me bukurinë, rininë, paqen, shpirtin dhe pranverën.

Përveç kësaj, bukuria e tyre kalimtare përfaqëson edhe shkurtësinë e rinisë. si lavdi. Në varësi të ngjyrës së tyre, lulet mund të simbolizojnë një orientim të prirjeve psikike. Lulet të verdha lidhen me diellin, blutë me ëndrrat, ndërsa të kuqet lidhen me gjakun dhe dashurinë.

Për popujt parakolumbianë, Aztekët dhe Majat, lulet kishin një simbolikë të shenjtë dhe të përsosmërisë. Kjo sepse kopshtet plot me lule përfaqësonin jo vetëm një zbukurim, por ishin të lidhur me perënditë dhe krijimin euniversi.

Është kurioze të theksohet se, për majat, lulja frangipani simbolizonte kurvërinë dhe, për rrjedhojë, shoqërohej edhe me pjellorinë dhe diellin.

Krishterimi, nga ana tjetër, i lidh lulet si simbol i përsosmërisë dhe, shumë herë, shfaqet në pasazhe biblike që përfaqësojnë parajsën qiellore.

Në të njëjtën mënyrë, shumë kultura lindore si tantra, taoizmi dhe budizmi e lidhin imazhin e luleve me rinovimin shpirtëror dhe evolucioni i brendshëm. Shembuj janë lulja e artë dhe lulja e zambakut.

Në kulturat perëndimore, lulja e zambakut dhe zambaku simbolizojnë pastërtinë, virgjërinë, bukurinë dhe rinovimin shpirtëror.

Ikebana

Ikebana është arti japonez i rregullimit të luleve. Në Japoni, lulet përfaqësojnë përsosmërinë, ciklin jetësor dhe ekuilibrin.

Në këtë mënyrë, renditja e luleve ndjek një skemë, e cila formon rendin kozmik dhe treshen universale të përfaqësuar nga njeriu si ndërmjetës midis qiellit dhe tokës. :

  1. dega e sipërme simbolizon qiellin
  2. e mesme simbolizon njeriun
  3. e poshtme simbolizon tokën

Njihuni me simbolet e:

  • Lulet e qershisë
  • Azucena

Gjithashtu njihuni me kuptimin të Ngjyrave të Luleve dhe 20 lule me simbolologjitë më të veçanta.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.