Merimanga

Merimanga
Jerry Owen

Merimanga mbart një sërë kuptimesh, ndër të cilat simbolizon mençurinë, bukurinë, zellin, fatin, kozmosin, hyjninë, pafundësinë, ndër të tjera.

Një diellore. simbol, merimanga është një kafshë grabitqare, dhe për këtë arsye shpesh simbolizon rrezikun.

E konsideruar nëna e madhe, krijuesja kozmike dhe zonja dhe endëse e fatit, merimanga i kushtohet tjerrjes dhe thurjes, duke përfaqësuar kështu një simbol të hyjnisë së brendshme si dhe narcisizmit; sepse, nga ana tjetër, përmban në simbolin e saj, fiksimin me qendrën, siç ndodh në simbolikën e rrjetës që thur. Ndërkohë, në psikanalizë, merimanga që në qendër thith introspeksionin e madh, simbolizon qenien narcisiste.

Megjithatë, në Kamerun, Afrikë, merimanga simbolizon inteligjencën ndërsa në Kinë simbolizon fatin.

Bota e shpirtrave

Për shkak të rrjetit të saj të thurur me mjeshtëri të rrezeve dhe pozicionit të saj qendror, ai konsiderohet në Indi një simbol i rendit kozmik, si dhe endësi (Maja) i botës së ndjeshme. Në këtë kuptim, në Budizëm, Maya përfaqëson iluzionin, kështu që ekzistenca e saj karakterizohet nga zbrazëtia e qenies, duke evokuar një pamje mashtruese. Në hinduizëm, Maya përfaqëson ekzistencën e vërtetë, thelbin e qenies.

Në të njëjtën mënyrë, në Afrikën Perëndimore, Anansé, korrespondon me merimangën që krijoi njerëzit, diellin, hënën dhe yjet, duke simbolizuar të jetëhyjnore. Në mitin e Mikronezisë, në ishujt Kiribati, qenia supreme dhe perëndia krijuese, e quajtur "Narro" përfaqësohet nga një merimangë, e para nga banorët e tokës. Megjithatë, në legjendën afrikane të Malit, merimanga është këshilltari i Zotit ose krijuesi i të gjitha gjërave, duke simbolizuar kështu zellin dhe mençurinë.

Shamanizmi

Në Shamanizëm, si një endëse e univers, merimanga thirret për të endur ose gjurmuar rrugët tona, për të cilat ne jemi përgjegjës kryesor.

Shiko gjithashtu: Zemra

Tattoo

Është një tatuazh i zgjedhur nga shumë njerëz që duan të demonstrojnë veçanërisht përmes këtij imazhi në trup pafundësinë e qenies, sepse merimanga ka 8 këmbë dhe kështu përfaqëson pafundësinë.

Ëndrrat

Ndër llojet e ndryshme të ëndrrave në të cilat është e pranishme kjo kafshë, të ëndërrosh që merimanga është duke endur një rrjetë është ndoshta një tregues i njohjes së një pune të kryer.

Shiko gjithashtu: UjiJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.