Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Numri 1 (një) përfaqëson unitetin. Simbolizon fillimin, krijimin, fillimin, vendosjen më të mirë, si dhe atë të një lloji.

Në fetë monoteiste, ashtu si në krishterim, ai përfaqëson Zotin, Krijuesin.

0> Harmonia dhe paqja korrespondojnë me të njëjtin numër, i cili gjithashtu përfaqëson njerëzit, pasi ata janë të vetmet qenie që ekzistojnë në një pozicion të drejtë. Imazhi i gurit të ngritur dhe i falusit të ngritur janë përfaqësime të tjera të njërës.

Numrat janë plot simbolikë. Në të kaluarën, besohej se ato nuk ishin vetëm për numërim, por se kishte një prani të fortë të fuqive kozmike në numër.

Pitagora, filozofi dhe matematikan grek, deklaroi se thelbi i të gjitha gjërave ishte në numrat .

Shiko gjithashtu: Tatuazh Adinkra: simbolet më të njohura

Numri 1 në numerologji

Sipas numerologjisë, numri 1 simbolizon pozitivisht kreativitetin dhe vetëbesimin tek personalitetet. Në të njëjtën kohë, individualizmi, guximi dhe vendosmëria janë të pranishme në të.

Shiko gjithashtu: Kuptimi i luleve: 20 lule me simbolika shumë të veçanta

Nga ana tjetër, i njëjti numër mund të ndikojë negativisht tek individët pasi përfaqëson agresivitetin dhe dominimin.

Ndërsa numri 1 pasqyron talentin, origjinalitetin dhe vendosmërinë, karakteristika që priren t'i bëjnë njerëzit të dallohen. Nëse bllokohet, ajo pasqyron çekuilibrin e veprimeve tuaja.

Njihuni me simbolikën e Numrit 10 dhe Numrit 2.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.