Jerry Owen

Numri 7 (shtatë) përfaqëson totalitetin , përsosmërinë , ndërgjegjen , të shenjtë dhe spiritualitetin . Të shtatë simbolizojnë gjithashtu përfundimin ciklik dhe përtëritjen .

Ka një rëndësi të madhe simbolike për botën e krishterë dhe për shumë mitologji të tjera.

Kuptimi i numri 7 në Bibël

Sipas Biblës, Zoti krijoi botën në gjashtë ditë dhe pushoi në të shtatën, duke e bërë atë një ditë të shenjtë. Dhe numri 7 simbolizon përsosmërinë dhe përfundimin .

“Ditën e shtatë Perëndia e kreu punën që kishte bërë dhe atë ditë pushoi. Zoti e bekoi ditën e shtatë dhe e shenjtëroi, sepse atë ditë ai ishte çlodhur nga gjithë vepra e tij në krijimin.” (Zanafilla 2:2-3)

Është vetëm për shkak të këtij fakti që hebrenjtë e mbajnë të shtunën ose Shabatin , që është dita e shtatë, që konsiderohet dita e pushimit , dita për të hyrë në harmoni me Perëndinë .

Një nga simbolet kryesore të judaizmit, Menorah, është një shandan me shtatë degë, i cili përfaqëson shtatë ditët e javës, përveç që simbolizon dritën që nuk fiket kurrë dhe ekzistenca e Zotit .

Gjithashtu për shkak të Biblës, ky numër fiton simbolikën e faljes dhe shërimit . Kur Jezusi flet:

"Atëherë Pjetri iu afrua Jezusit dhe e pyeti: "Zot, sa herë duhet ta fal vëllanë tim kur mëkaton kundër meje? Deri në shtatë herë? Jezusi u përgjigj:"Unë po ju them: jo deri në shtatë, por deri në shtatëdhjetë herë shtatë." (Mateu 18:21-22)

Simbolgjia e shërimit është e shpërndarë në disa vargje, si p.sh.:

“Pastaj Naamani shkoi me kuajt dhe qerret e tij dhe ai ai qëndroi te dera e shtëpisë së Eliseut dhe Eliseu dërgoi një lajmëtar për t'i thënë: "Shko dhe lahu shtatë herë në Jordan; lëkura jote do të shërohet dhe do të jesh i pastër". Kështu ai zbriti në Jordan, u zhyt shtatë herë sipas urdhrit të njeriut të Perëndisë dhe u pastrua; lëkura e tij u bë si ajo e një fëmije". (2 Mbretërve: 5-9,10,14)

Megjithatë, numri shtatë ka gjithashtu simbolizëm negativ në krishterim. Përmendet 77 herë në Dhiatën e Vjetër dhe shpesh lidhet me për djallin. Ka shtatë mëkate vdekjeprurëse dhe shtatë janë zonat e purgacionit e purgatorit.

Bisha e Apokalipsit, e lidhur me antikrishtin , ka 7 krerë:

"Pashë një bishë që doli nga deti, me dhjetë brirë dhe shtatë krerë, me dhjetë kurora, një në çdo bri dhe në secilën kokë një emër blasfemues." (Zbulesa 13:1)

Shiko gjithashtu: Vampir

Ka gjithashtu shtatë vula profetike të Apokalipsit, të cilat shkaktuan disa situata të fundit të botës, duke përfshirë Kalorësit e Apokalipsit. e Apokalipsi, shtatë borive dhe shtatë engjëj që u fryjnë atyre.

Numri 7 në Numerologji

Sipas Numerologjisë, numri 7 tregon kërkimin për të mësuarit dhe për përsosmërinë .

Kuptimi i numrit 7 në Spiritizëm

Bazuar gjithashtu në Bibël, disa veprat spiritiste e ndajnë Tokën në shtatë dimensione të rrafshit shpirtëror ose në shtatë sfera që rrethojnë Tokën, të cilat mund të ndryshojnë emrat me secilin autor. Ato janë:

  1. Humnera (zona me gjendjen më të keqe, banojnë vetëm shpirtra shumë të çrregullt)
  2. Errësirë (zonë e keqe, megjithatë më e qetë se humnera)
  3. Korja tokësore (zona e banuar nga qeniet e mishëruara, ku ka gjëra të mira dhe të këqija)
  4. Pragu (kjo zonë përfshin rrafshin tokësor, por duke qenë një lloj purgatori, i ndarjes së shpirtrave)
  5. Zonat e tranzicionit (zona shpirtërore që është e pranishme në Umbral)
  6. Sferat superiore (zona e lumturisë, e banuar nga shpirtrat e mirë)
  7. Sferat e shkëlqyera (zona ku mbretëron Krishti, e lumturisë ekstreme dhe shpirtrave superiorë)

Simbolizmat e tjera të numrit 7

Ka simbolikën e ciklit të plotë dhe përsosmërisë dinamike . Çdo fazë e hënës, e cila përbën gjithsej katër, ka një cikël 7-ditor, kështu që duke shumëzuar (4x7) ka 28 ditë për të përfunduar ciklin hënor, duke iu referuar gjithashtu ndryshimit dhe rinovim pozitiv .

Ka 7 chakra ose qendra energjie në trupin tonë, të cilat lidhin mendjen, trupin dhe shpirtin. PerIslami ka shtatë qiej dhe shtatë tokë, të përmendura shpesh në Kur'an.

Në tregimet dhe mitet e Mesopotamisë, numri shtatë simbolizon misterin dhe ka një karakter fetar . Për sumerët, shtatë ishte speciale , mistik dhe e shenjtë , një nga faktorët për këtë është sepse numri është i thjeshtë, domethënë mund të jetë vetëm pjesëtuar me 1 dhe me veten.

Shiko gjithashtu: procruste

Numri 7 konsiderohet gjithashtu një rregullator i dridhjeve , siç mund të shihet në shtatë ngjyrat e ylberit dhe shtatë notat e gamës diatonike (C, D, E, F , Sun, La, Si).

Tradita hindu i atribuon diellit shtatë rreze, gjashtë prej të cilave korrespondojnë me drejtimet e hapësirës dhe e shtata korrespondon me qendrën. Kjo do të thotë, numri i referohet totalitetit , ashtu si në ylber ngjyra e shtatë është e bardha , e cila është gjithashtu kombinimi i të gjitha ngjyrave.

Shtatë janë ditët e javës, shkallët e përsosmërisë, sferat qiellore, petalet e trëndafilave dhe degët e pemës kozmike.

Nëse ju pëlqejnë numrat në përgjithësi dhe dëshironi të dini më shumë për simbolikën e secilit, ju mund të kontrolloni përmbajtjen e kuptimit të numrave.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.