Jerry Owen

Jaguari është një kafshë mishngrënëse e gjetur në kontinentin amerikan që simbolizon forcën , bukurinë, kthehet , intensitetin , rezistencën dhe këmbënguljen .

Simbolologjia e Jaguarit

Për shkak se ata janë grabitqarë të shkëlqyeshëm, me kapacitet të madh trupor për të pushtuar gjahun, jaguarët janë një simbol i forcës, energjisë dhe vitalitetit.

Shiko gjithashtu: Tatuazh Adinkra: simbolet më të njohura

Meqenëse ata janë vrapues sublimë, ata gjithashtu përfunduan duke u bërë një simbol i forcës dhe intensitetit.

Ky lloj gjitari është në krye të ushqehet me zinxhir dhe është në thelb mishngrënës (ushqimet e tij të preferuara janë kapibarat, aligatorët, dreri dhe armadilët). Të konsideruar si një emblemë e këmbënguljes , jaguarët nuk heqin dorë nga gjuetia dhe kanë qëndrueshmërinë si një karakteristikë të fortë, duke mbuluar shpesh shtigje të gjata në kërkim të viktimave të tyre.

Ndoshta për shkak të rrallësisë dhe shkathtësisë së lëvizjeve të tyre, jaguarët konsiderohen gjithashtu një ikonë e bukurisë .

Jaguarët zakonisht jetojnë pranë ujit, në rajone kënetore dhe përshtaten edhe në kushte të pafavorshme. Ata janë aktualisht të rrezikuar dhe shihen si imazhi i elasticitetit dhe rezistencës .

Si jaguari, edhe jaguari i zi dhe puma janë kafshë nate, gjë që u jep atyre njëfarë ajri misteri dhe sensualiteti.

Jaguar Tattoo

SiTatuazhet me jaguar janë mjaft të zakonshme në studiot e tatuazheve, në përgjithësi imazhet më të kërkuara janë jaguarët.

Kushdo që mban në lëkurën e tij vizatimin e një jaguar, kërkon të mbajë me vete përfaqësimin e forcës , bukurisë dhe këmbënguljes .

Shiko gjithashtu: simbol i gruas

Shih gjithashtu:

  • Tigri
  • Pantera
  • Simbolet e ForcaJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.