Jerry Owen

Pema përfaqëson Nënën e Madhe dhe ka një paraqitje simbolike me kuptime shumë të ndryshme në kultura të ndryshme.

Simbolika më e njohur e pemës është ajo e jetës, që përfaqëson evolucioni i përhershëm, gjithmonë në ngritje vertikale, duke u ngritur drejt qiellit.

Pema e Jetës

Përfaqësimi i Pemës së Jetës është i pranishëm në mitologji të ndryshme. Thuhet se kushdo që ka ngrënë frutat e kësaj peme - e cila u rrit në parajsë - fitoi pavdekësi.

Imazhi i pemës së përmbysur është gjithashtu i shpeshtë, qoftë në Lindje apo në Perëndim, duke përfaqësuar se jeta vjen nga sipër dhe depërton në tokë.

Pema e Jetës ndriçohet plotësisht nga dielli dhe bota qiellore, duke marrë parasysh se drita është themelore për rritjen e qenieve.

Mësoni për rëndësinë e pemës së qershisë për japonezët në: Lulëzimi i qershisë dhe shihni një nga simbolet kryesore të Krishtlindjeve në Pemën e Krishtlindjes.

Pema e Dijes

Pema e Jetës bëhet Pema e Dijes në skenarin biblik. Në mosbindje ndaj Zotit, duke shijuar frutin (njohjen e ndaluar) të Pemës së së mirës dhe së keqes, Adami dhe Eva u dëbuan nga parajsa, në mënyrë që ajo të përfaqësojë mashtrimin dhe tundimin, si dhe dualitetin e Natyrës dhe hyjnores.

Shiko gjithashtu: Simbolet e Vitit të Ri

Pema Bodhi

Duke pushuar nën Pemën Bodhi, ose Pemën Bo, Buda arriti ndriçimin pasi e kërkoi gjatë gjithë kohës.gjatë gjithë udhëtimit të tij gjashtëvjeçar nëpër Indi.

Pema Bodhi konsiderohet e shenjtë nga hinduistët dhe budistët dhe është një simbol i lumturisë, jetëgjatësisë dhe fatit të mirë.

Shih gjithashtu Simbolet Budiste.

Pema e familjes

Pema gjithashtu simbolizon rritjen e një familjeje ose një populli, ajo shpesh përfaqëson një gjenealogji, si një pemë familjare dhe mund të përmbysë papritur kuptimin e saj nga pema e jetës në pemën e vdekjes. .

Njihni simbolet e familjes.

Pemët kozmike

Pema gjithashtu përfaqëson karakterin ciklik të evolucionit kozmik: jetën, vdekjen dhe rigjenerimin. Rritet në një pozicion të drejtë, humbet gjethet dhe rigjenerohet pafundësisht herë, duke vdekur dhe duke u rilindur në mënyrë ciklike, në mënyrë që të jetë edhe një simbol i pjellorisë.

Në këtë kuptim, ai supozon idenë e pema si përqendrim i burimit të jetës dhe ka një ambivalencë seksuale që përfaqëson mashkullin dhe femrën, në formën e mikrobeve dhe farave.

Pema përfshin tre nivele të kozmosit, rrënjët arrijnë në universi nëntokësor dhe thellësitë, trungu është në sipërfaqen e tokës, dhe degët dhe gjethet arrijnë pikën më të lartë, të tërhequr nga drita e qiellit.

Tatuazh

Kush zgjedh imazhin e një peme për të bërë tatuazh në trup, mund të ketë për qëllim të nderojë familjen tuaj, në një aluzion për gjenealogjinë tuaj. rrënjët e tuaato mund të nënkuptojnë jo vetëm origjinën e tyre, por edhe stabilitetin personal.

Përveç këtij kuptimi, dizajni zakonisht zgjidhet në një demonstrim të njohurive, mençurisë, duke marrë parasysh moshën dhe forcën e bimës.

Shiko gjithashtu: përvjetori i akullores

Lexoni gjithashtu simbolikën e Nënës.

Mësoni për kuptimin e Dasmës së Madeira.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.