Jerry Owen

Pema e pishës përfaqëson qëndrueshmëri dhe energji, ndershmëri dhe burrëri. Në përgjithësi, simbolika e pemës është pozitive dhe lidhet me jetëgjatësinë dhe forcën; pema e pishës pasqyron këtë cilësi, duke qenë madje një simbol i pavdekësisë në Lindjen e Largët dhe një nga simbolet kryesore të Krishtlindjeve tona.

Shiko gjithashtu: hardhuca

Pema e Krishtlindjeve

Pisha është pema e Krishtlindjes, sepse është e vetmja pemë e aftë t'i mbijetojë temperaturave të ulëta të dimrit në Evropë - kontinenti nga i cili doli tradita e dekorimit të pemës së Krishtlindjes, duke mos ditur me siguri nëse vendi i origjinës është Franca apo Gjermania.

Shiko gjithashtu: Kondor

Larg Lindje

Në Japoni, pisha përdoret në ndërtimin e tempujve shintoistë, si dhe në prodhimin e instrumenteve për ritualet e përdorura në atë fe. Përveç kësaj, japonezët e kanë zakon të vendosin dy pisha në hyrje të shtëpisë për të festuar ardhjen e vitit të ri, pasi besohet se perënditë jetojnë në degët e pemëve; për shkak të karakteristikave të saj, pisha është pema e predileksionit japonez.

Tattoo

Kuptimi i tatuazhit të pishës shkon drejt cilësisë së forcës dhe pavdekësisë ose, në rastin e gjinisë mashkullore. , burrëri.

Njihni edhe simbolikën e Pemës dhe Ebonit.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.