Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Shiko gjithashtu: Pulëbardhë

Qiri është një simbol e dritës që rezulton nga një qëndrim mirëkuptues. Ajo përfaqëson qartësinë e mendjes që hapet për të depërtuar në të pandërgjegjshmen dhe për ta fekonduar atë. Të njëjtën simbolikë ndan edhe flaka.

Shiko gjithashtu: Khanda

Në ditëlindje, qirinjtë e kombinuar me numrin e viteve të jetës së dikujt përfaqësojnë hapat në rrugën drejt përsosmërisë dhe lumturisë.

Fshi ditëlindjen qirinjtë me një frymëmarrje të vetme simbolizon manifestimin e këmbënguljes së një fryme jete më të lartë se çdo gjë që është jetuar tashmë.

qiri djegia pranë të vdekurit simbolizon pastërtinë e shpirtit që ngjitet në qiell.

Ndezja e një qiriri është një akt ritual i ngritjes së kërkesës dhe dëshirës suaj në një plan eterik. Kur ndizni një qiri për të bërë një dëshirë, njeriu duhet të jetë i pastër fizikisht dhe gjithashtu psiqikisht, duke hequr të gjitha mendimet negative.

Qiri duhet të lyhet me vaj me dorën e djathtë, ndërsa dora e majtë të mbajë qirinjën, duke u anuar. atë drejt zemrës. Qiri duhet të ndizet me shkrepëse. Ajo që ka mbetur nga qiri i shkrirë duhet të vendoset në këmbët e një peme ose kopshti.

Ngjyra e qiririt

  • Qiri E zezë: Qiri i zi përdoret për të eliminuar gjërat ose ndjenjat e këqija.
  • Qiri E kuqe: Qiriu i kuq simbolizon guxim, këmbëngulje, siguri, forcë. Qiri i kuq simbolizon gjithashtusensualitet, bukuri, pasion dhe vitalitet.
  • Qiri E verdhë: Qiriu i verdhë simbolizon jetën, fuqinë e mendjes dhe shpirtit, gëzimin, ndryshimin dhe mençurinë. Në mënyrë popullore, njerëzit besojnë se duhet të ndizet për të promovuar meditimin.
  • Qiri Blu: Qiriu blu ndihmon me meditimin. Promovon qetësinë dhe harmoninë.
  • Qiri Rozë: Qiriu rozë reflekton dashuri. Në mënyrë popullore, njerëzit besojnë se duhet të ndizet për të ndihmuar marrëdhëniet.
  • Qiri E bardhë: Qiriu i bardhë duhet të përdoret për të kërkuar paqe, qetësi, qetësi dhe shpirtërore shërimi. Qiriu i bardhë largon energjitë negative dhe frymëzon ngritje shpirtërore. Qiriu i bardhë përfaqëson mbrojtjen, feminitetin, lidhjet familjare dhe pastërtinë.
  • Qiri E gjelbër: Qiriu jeshil simbolizon ekuilibrin, shëndetin dhe qetësinë. Ngjyra e natyrës, qiri i gjelbër simbolizon gjithashtu stabilitetin, qëndrueshmërinë, mençurinë dhe jetëgjatësinë.Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.