Simbolet e Islamit

Simbolet e Islamit
Jerry Owen

Ndër simbolet më përfaqësuese të besimit islam janë gjysmëhëna me yllin dhe hamsa, e njohur edhe si dora e Fatimes. E gjelbra është gjithashtu shumë e rëndësishme për muslimanët, pasi sipas Kuranit është ngjyra e veshjes për të gjithë njerëzit që jetojnë në Parajsë.

Gjysmëhënës me yll

Përveç përfaqësimit të sovranitetit dhe dinjitetit, gjysmëhëna me yllin është një simbol i ripërtëritjes së jetës dhe natyrës - duke iu referuar kalendarit hënor, i cili rregullon fenë islame.

Ylli gjithashtu tregon pesë shtyllat e fesë: lutja, bamirësia, besimi, agjërimi dhe pelegrinazhi.

Hamsa ose dora e Fatimes

Shiko gjithashtu: Nëna

Si ka pesë gishta, hamsá përfaqëson pesë shtyllat e besimit.

Fatima është emri i njërës prej vajzave të profetit Muhamed - profetit të muslimanëve, të cilët kanë në Fatime një model për gratë e tyre, pasi besojnë se Fatime nuk ka mëkate.

Kurani

Kurani, ose Kurani, është libri i shenjtë i besimit islam. I shkruar në arabisht, ai përmban doktrinën e Islamit, e cila i referohet mësimeve që Zoti i drejtoi profetit Muhamed.

Zulfikar

Zulfikari, shpata e Muhamedit, është një tjetër simbol i rëndësishëm i Islamit që përfaqëson dallimin midis koncepteve të së drejtës dhe të gabuarës. Muhamedi ia transferoi armën një luftëtari të madh, i cili ishte edhe kushëriri i tij, i quajtur Ali dhe duke bërë këtëe thënë e famshme: “Nuk ka hero përveç Aliut; nuk ka shpatë, përveç zulfqarit.".

Rruaza

Ashtu si rruzarja e katolikëve, edhe Islami ka një objekt që e përdor në lutjet e tij. quhet subha dhe ka 99 rruaza, në secilën prej të cilave thuhet një nga emrat e Zotit.Në rruazën numër njëqind, besimtarët e besimit islam këndojnë "Allah".

Shiko gjithashtu: Kojotë

Tako simbole të tjera fetare.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.