Simbolet e jetës

Simbolet e jetës
Jerry Owen

Gjatë historisë dhe në kultura të ndryshme, ka disa elementë që simbolizojnë jetën dhe misteret e saj. Pema, zjarri, dielli, uji, Cruz Ansata, ndër të tjera.

Simbolet e jetës dhe kuptimet e tyre

Pema e jetës

Pema ka lidhje universale me jetën në aspekte të ndryshme, qoftë nga shoqërimi struktura e saj, me rrënjët, trungun dhe degët, nëpër të cilat qarkullon lëngu, ushqimi i jetës, apo simbolika e tij, e cila lidhet me katër elementët thelbësorë të jetës: tokën, ujin, zjarrin dhe ajrin.

<0 Pema gjithashtu simbolizon pjellorinë, ndriçimin, integrimin me natyrën dhe karakterin ciklik të evolucionit të jetës: jetën, vdekjen dhe rigjenerimin. Simbologjia e pemës bën gjithashtu një lidhje midis tokës dhe qiellit, midis njeriut dhe hyjnores. Pema e jetës simbolizon gjithashtu dijen dhe dallimin midis së mirës dhe së keqes.

Zjarri i jetës

Simbolika e zjarrit është ndër më të rëndësishmet. për shumë kultura dhe fe. Zjarri simbolizon shkatërrimin, por edhe ripërtëritjen e natyrës, rilindjen, prandaj simbolika e tij lidhet me jetën. Sipas Testamentit të Vjetër, zjarri është thelbi origjinal i gjithë jetës, si dhe është një nga katër elementët thelbësorë të jetës. Zjarri është i lidhur edhe me ritualet e pastrimit.

Dielli

Dielli simbolizon forcën e jetës, pavdekësinë dhefuqi kozmike. Lindja e diellit, lindja, rilindja dhe karakteri dhe ritmi ciklik i jetës. Simbologjia e diellit lidhet gjithashtu me vitalitetin, diturinë dhe përsosmërinë.

Uji

Uji, ashtu si zjarri, është gjithashtu një nga katër elementët thelbësorë të universit, dhe simbolika e tij lidhet me origjinën e jetës. pjellorisë dhe pastrimit. Në Dhiatën e Vjetër uji ishte simboli i jetës.

Kryqi Ansata

Shiko gjithashtu: Kryqi i Inkave

Kryqi Ansata, ose Ankh, simboli egjiptian, është simboli i jetës së përjetshme. dhe u përdor për të përfaqësuar jetën e përtejme.

Lexo edhe simbolikën e Nënës.

Shiko gjithashtu: Simboli i AdministratësJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.