Simbolet e lumturisë

Simbolet e lumturisë
Jerry Owen

Lumturia është një gjendje kënaqësie që qeniet njerëzore e kërkojnë vazhdimisht. Kështu, përdorimi i simboleve që promovojnë këtë kënaqësi është i zakonshëm, qoftë në tatuazhe apo varëse, sikur përdorimi i vazhdueshëm i tyre na afronte me lumturinë e shumëdëshiruar.

Lumturia në japonisht

Për të përfaqësuar lumturinë, ndër tatuazhet më të shpeshta, kanji i fjalës lumturi në japonisht është mjaft i zakonshëm.

Shiko gjithashtu: Simbolet greke

Fluturat shumëngjyrëshe simbolizojnë lumturinë dhe, në Japoni, këtë kënaqësi në martesë. përfaqësohet nga dy flutura.

Lumturia në Kinë

Në Lindje, veçanërisht në Kinë, lakuriq nate është simbol i lumturisë dhe rilindjes.

Në këtë Në të njëjtin vend, Feniksi mashkull është simbol i lumturisë dhe së bashku me feniksin femër - që është emblema e mbretëreshës, në krahasim me dragoin perandorak - përfaqësojnë lumturinë dhe bashkimin e çifteve. .

Ende në Lindje, Pema Bodhi është simboli i lumturisë për praktikuesit e budizmit si dhe hinduizmit, ndërsa Kryqi Ansata u përdor nga Egjiptianët si një amulet që sillte mbrojtje, shëndet dhe lumturi.

Mollëkuqja

Mollëkuqja sjell fat pasi besohet se personi mbi të cilin zbret do të ketë lumturi dhe fat.

Sipas legjendës nga Mesjeta, mollëkuqet - të njohura edhe si "Brumbujt e Zojës", mbronin të korrat nga dëmtuesit,prandaj, simbol i lumturisë për fermerët.

Shiko gjithashtu: Simbolet për tatuazhet në gjoks

Lark

Në mesin e shpendëve, larku është simbol i lumturisë; fluturimi i tij simbolizon entuziazmin e rinisë dhe kërkimin njerëzor për gëzim dhe kënaqësi.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.