Simbolet e mbrojtjes

Simbolet e mbrojtjes
Jerry Owen

Kultura të ndryshme kanë simbolet e tyre të mbrojtjes. Pra, ekzistojnë disa simbole që kanë funksionin e mbrojtjes shpirtërore nga syri i keq, zilia dhe demonët.

Egjiptianët i varrosnin të vdekurit e tyre me amuletë prej gurësh të çmuar për t'i mbrojtur nga e keqja. Në këtë kulturë, përdorimi i amuleteve mbrojtëse ishte i shpeshtë.

Nyja Keltike

Ndër simbolet kelte, nyja kelt - një simbol që nuk ka fillim dhe pa fund - përdoret përgjithësisht për të mbrojtur njerëzit kundër demonëve .

Hamsa

Për hebrenjtë dhe muslimanët, hamsa (i njohur edhe si dora e Fatimes) është një amulet mbrojtës kundër fatit të keq që transmetohet nga vështrimi i disa njerëzve.

Syri i Horusit

Mbrojtja nga e keqja, Syri i Horusit është përdoret gjithashtu si energjizues . Si referencë për simbolin e "syrit që sheh gjithçka", përdoruesit e tij fitojnë shikueshmëri më të madhe.

Ichthys

A simbol i mbrojtjes hyjnore dhe besimit të krishterë është peshku. Kjo fjalë greke Ichthys është një ideogram i bazuar në shkronjat fillestare të frazës greke Iesous Christos, Theou Yios Soter që do të thotë "Jezu Krishti, Biri i Perëndisë, Shpëtimtar".

Kryqi

Simboli kryesor i krishterimit, kryqi mbron nga e keqja . Kjo sepse përfaqëson sakrificën e bërë nga Jezusi për të na shpëtuar.

Shiko gjithashtu: kau

Rojtarëtdielli

Ombi ombrellë, një nga tetë simbolet e mbarë të Budizmit, është simboli i mbrojtjes budiste. Ai mbron nga ndjenjat dhe ndikimet negative .

Përfaqëson fuqi dhe mbrojtjen shpirtërore , prandaj është përdoret për të mbrojtur perënditë në ritualet budiste.

Filtri i ëndrrave

Si një simbol mistik i mbrojtjes, ajo doli me indianët vendas të Amerikës. I përdorur në kohën e gjumit, këta njerëz besonin se instrumenti filtronte ëndrrat , duke i lënë të mira të kalojnë dhe shkatërron makthet .

Përveç filtrimit të ëndrrave, ai merr edhe emrat e ëndrrave, ndër të tjera.

Syri grek

Si një hajmali fati, ky simbol përdoret kundër zilisë dhe syrit të keq . Si një figurë e lashtë mbrojtëse e parë për herë të parë në Mesopotami, ajo thith zilinë dhe ndjenjat negative.

Scarab Sacred

Ky është përfaqësimi i Khepri - perëndisë egjiptian të Diellit. Sipas egjiptianëve, amuleti i shenjtë në formë skarabi mbron zemrën .

Figa

Në Amerikën e Jugut, të sapolindurit marrin byzylyk floriri me varëse në formë fiku për t'i mbrojtur nga syri i keq .

Shiko gjithashtu: Simboli i paqes dhe dashurisë

Tatuazh me simbole mbrojtëse

Në mesin e njerëzve që pëlqejnëNë këtë art, imazhet e simboleve mbrojtëse janë mjaft të zakonshme. Ndër më të njohurat, mund të përmendim hamsá-n, gjuajtësin e ëndrrave dhe syrin grek.

Doni të dini më shumë? Në Amuleto gjeni edhe simbole të tjera.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.