Simbolet e Peshores

Simbolet e Peshores
Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Shënja astrologjike e zodiakut Peshorja mund të përfaqësohet nga dy simbole. Njëra prej tyre është perëndimi e Diellit , ndërsa tjetra është shkalla .

Perëndimi i diellit

Shiko gjithashtu: Rretho

Si simbol i Astrologjisë, perëndimi i diellit përfaqëson pozicionin diellor në periudhën e vitit që korrespondon me shenjën (midis 24 shtatorit dhe 23 tetorit), që është mesi i viti astronomik.

Në atë kohë, ditët dhe netët supozohet të kenë të njëjtën gjatësi.

Bilanci

Për sa i përket peshore, ky instrument është një referencë për një nga karakteristikat kryesore të personalitetit të Peshores.

Fakti i të qenit i drejtë presupozon që ata të mendojnë, ose të peshojnë shumë mirë pasojat e zgjedhjeve të tyre përpara se të veprojnë.

Shiko gjithashtu: Simbolet për tatuazhin e brinjëve mashkullore

Për këtë arsye simboli i drejtësisë (peshore) përfaqëson edhe njerëzit me shenjën e Peshores.

Përveç kësaj, Peshorja lidhet me Themis, a greke perëndeshë e drejtësisë . Themis, gruaja e dytë e Zeusit (zotit të perëndive) është paraqitur duke mbajtur një peshore në njërën nga duart e saj.

Peshorja përfaqëson aktin e peshimit të veprimeve dhe nga ai gjykim zbatohet ligji në mënyrë të ekuilibruar. Pra, është një referencë për neutralizimin e forcave kundërshtare.

Sipas horoskopit, pavarësisht se kërkojnë drejtësi, personat e lindur nën shenjën e Peshores janë njerëz të pavendosur. Peshoret priren të jetojnë me konfliktee jashtme dhe e brendshme.

Njihni të gjitha simbolet e shenjave.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.