simbolet e tatuazhit të kofshëve

simbolet e tatuazhit të kofshëve
Jerry Owen

Kofsha është një kanavacë e shkëlqyeshme bosh për të printuar tatuazhin tuaj.

Meqenëse është një zonë e madhe, ajo lejon dizajne më të përpunuara dhe të bollshme , nga ana tjetër, si nuk është një zonë aq e dukshme, mund të jetë një vend ideal për të shfaqur një imazh më intim.

Shiko gjithashtu: numri 8

Megjithëse rajoni inkurajon ilustrime më të gjera, ka nga ata që preferojnë të investojnë në konturet më diskrete dhe delikate .

Ne ju sjellim dhjetë simbolet më të kërkuara në sallonet e tatuazheve!

1. Ankorimi

Spiranca është një simbol i stabilitetit dhe forcës . Detarët e përdorin atë për të stabilizuar varkën në rast stuhie, për këtë arsye ata njihen si elementë që përçojnë qëndrueshmëri .

Gjithashtu me spirancën lidhen edhe nocionet e qetësisë, shpresës dhe besnikëri .

2. Kafka

kafka na kujton fundësinë njerëzore, është një simbol që lidhet me kalimin e kohës. Nuk është çudi, simbolika e saj lidhet me ndryshimin, transformimin dhe fillimin e një faze të re të jetës.

Kafka shpesh mund të bëhet tatuazh si një amulet, diçka që premton të sjellë fat. Një nga ilustrimet më të zgjedhura në studio është kafka shumëngjyrëshe meksikane ose kafka me krahë.

3. Bufi

bufi është thellësisht i lidhur me natën, vetminë dhe melankolia .

Bufat janë kafshë me një simbolologji mjaft të dyshimtë: nga njëra anë simbolizojnë urtësinë , inteligjencën dhe misticizmin, nga ana tjetër. Në të njëjtën kohë, në shumë kultura ata janë gjithashtu përfaqësues të vdekjes, magjisë dhe fatit të keq. Shihni gjithashtu simbolikën e bufëve Maori.

4. Dreamcatcher

Ngjyra Dreamcatcher është një nga imazhet më të kërkuara nga artistët e tatuazheve dhe gjerësia e zonës së kofshëve favorizon dizajnin e këtij lloji ilustrimi. .

Dihet se objekti ka origjine indigjene dhe eshte nje lloj amuleti , i cili i premton fat dhe mbrojtje kujtdo qe mbart it .

Shih edhe simbolet e tjera mbrojtëse.

5. Macja

Shiko gjithashtu: Klloun

Macja është simboli i pavarësisë dhe instinktit. Për shkak të ecjes së saj të ngadaltë dhe harmonike, kafsha u bë e njohur edhe si një simbol i sensualitetit dhe ekuilibrit.

Disa thonë se ilustrimi i maces gjithashtu përfaqëson urtësinë dhe zgjuarsi. Dy nga simbolet më të tatuazhuara janë macja e zezë dhe macja japoneze me fat.

6. Kravata

kravata është simboli i bashkimit , qoftë bashkëshortor, familjar, fetar apo vëllazëror. Mund të jetë gjithashtu një simbol i forcës dhe besnikërisë .

Larku është një dizajn i zgjedhur shpesh nga gratë, sepse ai gjithashtu përfaqëson feminitetin, sensualitetin dhe kotësinë. Nëtatuazhet, harqet janë shpesh të kuqe ose rozë.

Zbuloni edhe simbole të tjera të bashkimit.

7. Luani

luani është simboli i forcës dhe guximit për të qenë një nga kafshët më të forta në pyll (jo nga rastësisht ai njihet si "Mbreti i xhunglës").

Për shkak të manes së tij të madhe, ai mund të konsiderohet gjithashtu një simbol i kotësisë dhe krenarisë. Tatuazhet e bëra me kafshën zakonisht thërrasin idenë e fuqisë , mençurisë, mbrojtjes dhe drejtësisë.

Zbuloni gjithashtu simbole të tjera të forcës.

8. Sirenë

sirena është një simbol i joshjes . Legjenda thotë se me zërin e saj e reja, gjysmë peshk dhe gjysmë njeri, josh marinarët dhe i çon në fund të detit.

Krijesa përfaqëson gjithashtu sensualitetin, feminitetin dhe fuqia e magjepsjes.

9. Ujku

Ujku është simboli i zgjuarsisë, përdorimi i inteligjencës dhe instinktit . Është një kafshë gjithashtu e lidhur fort me idenë e guximit , këmbënguljes, sensualitetit dhe epshit.

Ujqërit shihen gjithashtu si simbol i solidaritetit dhe kolektivitetit.

Mësoni edhe për simbolikën e Qenit.

10. Zambakët

zambaku është një lloj lulesh i lidhur thellësisht me spiritualitetin dhe përdoret gjerësisht në Kishën Katolike për të përfaqësuar ringjalljen eKrishti.

Ai njihet edhe si “lulja e dashurisë”. Për shkak të ngjyrës së tyre të bardhë, ato lexohen si simbol i pastërtisë , pafajësisë, dëlirësisë dhe virgjërisë .

Lexo më shumë rreth tatuazheve :

  • Simbolet për tatuazhet në parakrah
  • Simbolet për tatuazhet për gratë në këmbë
  • Simbolet për një tatuazh femër në krah
  • Simbolet për një tatuazh femër në brinjëJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.