Simbolet e tatuazhit të shpatullave

Simbolet e tatuazhit të shpatullave
Jerry Owen

Legjenda thotë se tatuazhet e bëra në shpatull demonstrojnë forcë dhe energji .

Vendi është eksploruar në studiot e tatuazhistëve nga burra dhe gra. Për shkak të formës së saj, supi mund të sigurojë një kanavacë shumë interesante të bardhë për tatuazhin.

Hapësira strehon si imazhe të vogla dhe delikate dhe ilustrime më të mëdha dhe shumë të detajuara . Përsa i përket dukshmërisë, tatuazhi është më i dukshëm në muajt e nxehtë, pjesa tjetër e vitit është zakon që imazhi të mbulohet me veshje.

Për sa i përket dhimbjes, tatuazhet në shpatull zakonisht nuk janë më e dhimbshme sepse zona është më pak e ndjeshme.

1. Lule

Megjithëse secila lule ka simbolikën e saj, në përgjithësi mund të thuhet se lulet janë simbol i parimit pasiv. Kupa e luleve është si kupa e enës së aktivitetit qiellor.

Është simbol i dashurisë dhe harmonisë që karakterizojnë natyrën fillestare dhe kanë të bëjnë me simbolikën e fëmijërisë dhe, në një farë mënyre, me atë të gjendjes edenike.

Ndër lulet më të tatuazhuara janë lulja e qershisë, lulja e lotusit, fleur-de-lis dhe trëndafili.

4> dy. Zogu

zogjtë janë simboli i marrëdhënies mes qiellit dhe tokës. Kafsha frekuenton të dyja hapësirat dhe, për rrjedhojë, është sinonim me ogur ose mesazhe të dërguara nga qielli.

Është sinonim i ogur lidhur me butësinë, lirinë dhe shpirtrat udhëtues. Sipas taoizmit, të pavdekshmit marrin formën e figurave të shpendëve për të arritur çlirimin nga rëndimi i tokës. Në përgjithësi, zogjtë mund të lidhen me shpirtrat që ikin nga trupi.

Ndër zogjtë më të tatuazhuar janë dallëndyshja, skifteri dhe shqiponja.

3. Flutura

Ne e konsiderojmë lehtësisht fluturën si një simbol të lehtësisë dhe qëndrueshmërisë . Është gjithashtu përfaqësimi i shpirtrave udhëtues.

Në Japoni, flutura është një emblemë e grave dhe dy flutura së bashku nënkuptojnë lumturinë martesore. Besimi popullor thotë se vizioni i saj lajmëron një vizitë ose vdekjen e dikujt të afërt.

Një aspekt tjetër i simbolikës së fluturës bazohet në metamorfozën e saj: krizali është veza që përmban potencialin e qenies; flutura që del është simbol i ringjalljes.

Shih edhe molën dhe fluturën e zezë.

4. Qershia

E njohur si një frut që lidhet me sensualitetin, qershia simbolizon pjellorinë , kalueshmërinë dhe rininë .

Përfaqëson gjithashtu ëmbëlsinë, pastërtinë, pafajësinë, brishtësinë, shpresën, lindjen dhe dashurinë. Qershitë shpesh bëhen tatuazhe në çifte.

5. Krahu

Simbol i ngjitjes në qiell, krahët përfaqësojnë lirinë , shpirtin e lirë , aftësia për të kapërcyertoka drejt diçkaje superiore.

Meqenëse ato janë mjete për të arritur hapësirat që fillimisht nuk ishin të përfshira nga njeriu, krahët janë të lidhur me shpirtin, shpirtin dhe hyjnoren.

Shiko gjithashtu: numri 3

6. Akrepi

akrepi është simbol i sensualitetit , rrezikut, epshit dhe dominimit .

Ai është perëndia e gjuetisë në mesin e Majave. Në atë kohë, kafsha përdorej si simbol i pendimit dhe gjakderdhjes. Afrikanët shmangin shqiptimin e emrit të tij sepse janë të këqij: emërtimi i tij mund të lëshojë forca kundër vetes. Përcaktohet vetëm me aludim.

Nga ana tjetër, akrepi, i cili ka tetë këmbë, konsiderohet mbrojtës i binjakëve, të cilët kanë tetë gjymtyrë. Tatuazhet e akrepit gjithashtu i referohen shenjës së zodiakut që përfshin të lindurit midis 23 tetorit dhe 21 nëntorit.

Lexo edhe për Simbolin e Akrepit.

Shiko gjithashtu: Isis

7. Elefanti

Ndërsa kultura perëndimore sheh te elefanti një imazh të gjallë të rëndimit dhe ngathtësisë, Azia sheh një ide thelbësisht të ndryshme në të. Elefanti është mali i mbretërve dhe i pari i Indrës, mbreti qiellor. "Elefant" është gjithashtu emri i Shivait në funksionet e tij sovrane. Efekti i fuqisë mbretërore të vendosur është paqja, prosperiteti.

Forca e elefantit u jep atyre që e thërrasin atë gjithçka që mund të dëshironin. Në Siam, Laos dhe Kamboxhia, elefanti i bardhë sjell shi dhe të mirakorret.

Elefanti është gjithashtu një simbol i stabilitetit dhe pandryshueshmërisë .

8. Planeti Tokë

Globi tokësor është një nga tatuazhet e preferuara midis udhëtarëve. Ai përfaqëson gjerësinë e planetit që ne banojmë dhe, në të njëjtën kohë, vogësinë tonë në krahasim me madhësinë e Tokës.

Pozicioni i zgjedhur për të bërë tatuazh planetin gjithashtu tregon shumë për kontinentin që dëshironi t'i jepni rëndësi.

9. Tribal

Tatuazhi fisnor ka një histori të lashtë. Ata nënkuptojnë disa besime që ndjekin disa njerëz, megjithatë, pa qenë domosdoshmërisht pjesë e atij grupi. Simbolika e këtij lloji arti lidhet me aktet heroike dhe guximin .

Janë një nga paraqitjet më të vjetra, për të kuptuar jetëgjatësinë e traditës. , ato ishin mumie 5000-vjeçare u gjetën me tatuazhe fisnore në të gjithë trupin e tyre.

Ilustrimet e zgjedhura mund t'i përkasin disa grupeve: Borneo, Maori, Keltët, Hawaii, Haida dhe Timucua.

4>10. Zemra

Zemra është organi qendror i qenies njerëzore pasi siguron qarkullimin e gjakut. Në kulturën perëndimore, ajo korrespondon me vendin e ndjenjave dhe afeksioneve . Për të gjitha kulturat tradicionale, nga ana tjetër, inteligjenca dhe intuita gjenden aty.

Sipas fesë, "Zemra e besimtarit", thuhet në Islam. , eshtefronin e Zotit. Në fjalorin e krishterë, thuhet se zemra përmban Mbretërinë e Zotit.

Lexo më shumë për tatuazhet :

  • Simbolet për tatuazhet në parakrah
  • Simbolet për tatuazhet e femrave në këmbë
  • Simbolet për tatuazhet e femrave në krah
  • Simbolet për tatuazhet e femrave në brinjë
  • Simbolet për tatuazhet e meshkujve në krah
  • Simbolet për të bërë tatuazh në brinjën mashkulloreJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.