Simbolet për tatuazhet e viçit

Simbolet për tatuazhet e viçit
Jerry Owen

Viçi është zgjedhur së fundmi nga adhuruesit e tatuazheve nga meshkujt dhe femrat. Vendi është i njohur për të qenit diskret dhe ofron një hapësirë ​​të mirë për artistin e tatuazheve për të eksploruar .

Rajoni është treguar gjithashtu për fillestarët që kanë frikë nga dhimbja. Duke qenë se hapësira ka relativisht shumë muskuj, ndihet një dhimbje shumë më pak intensive .

Ne sjellim më poshtë dhjetë sugjerime për tatuazhe të bukura në viç, ndoshta ju inkurajojmë që t'i bëni së shpejti tuajat?

1. Flutura

Për shkak të hirit dhe lehtësisë së saj , flutura është një emblemë e grave në Japoni. Dy flutura së bashku përfaqësojnë, nga ana tjetër, lumturinë martesore .

Fluturat janë shpirtra udhëtues, legjenda thotë se vizioni i tyre njofton një vizitë ose vdekjen e dikujt të afërt.

Një tjetër aspekti i simbolizmit të fluturës bazohet në metamorfozën e saj: krizali është veza që përmban potencialin e qenies; flutura që del është simbol i ringjalljes. Është gjithashtu, nëse preferoni, dalja nga varri.

Zbuloni gjithashtu simbolikën e molës dhe fluturës së zezë.

Shiko gjithashtu: Orë me rërë

2. Bufi

Duke mos u përballur me dritën e ditës, bufi është një simbol i trishtimit, errësirës dhe melankolisë . Mitologjia greke e ka si interpretuese të Atropos, Korrësit që pret fillin e fatit. Në Egjipt shpreh të ftohtin, natën dhe vdekjen.

InNë Kinën e lashtë, bufi luan një rol të rëndësishëm: është një kafshë e tmerrshme, e cila supozohet se gllabëron nënën e saj.

Nga ana tjetër, simbolika e bufit lidhet edhe me dijen, me inteligjencën. dhe me urtësi . Një nga simbolet më të njohura në sallonet e tatuazheve është bufi Maori.

3. Kryqi

Kryqi bën referim për katër pikat kryesore dhe është, në parim, baza e të gjitha simboleve orientuese në planet e ndryshme të ekzistencës njerëzore.

Me simbolikë të madhe fetare, kryqi zakonisht bëhet tatuazh nga ata njerëz që kanë besimin si parimin udhëzues të jetës.

Zbuloni gjithashtu simbole të tjera fetare.

4. Elefanti

Nëse elefanti është për Perëndimin imazhi i rëndimit dhe ngathtësisë, Azia vëren një ide krejtësisht të ndryshme në të.

Elefanti është simboli i parë i Indrës, mbretit qiellor. “Elefant” quhet edhe Shiva. Forca e elefantit kërkon paqe dhe prosperitet.

Elefanti është gjithashtu një simbol i stabilitetit dhe pandryshueshmërisë .

5. Zana

Zonja e magjisë, zana simbolizon fuqitë paranormale të mendjes ose kapacitetet e jashtëzakonshme të imagjinatës . Ajo bën transformimet më të jashtëzakonshme dhe përmbush ose zhgënjen menjëherë dëshirat më ambicioze.

Ndoshtazanat përfaqësojnë fuqitë e qenies njerëzore për të ndërtuar, në një mënyrë imagjinare, projektet që ai nuk ishte në gjendje të realizonte.

Shiko gjithashtu: Xhevahir

Një nga zanat më të kërkuara në sallonet e tatuazheve është Sininho , një personazh nga tregimi i Piter Pan.

6. Trëndafili

I shquar për bukurinë , formën dhe aromën e tij, trëndafili është lulja simbolike më e përdorur në Perëndim. . Ai korrespondon në tërësi me atë që është zambak uji në Azi, duke qenë të dyja shumë afër simbolit të rrotës .

Trëndafili është gjithashtu një simbol i kupës së jetës, shpirti , rilindja, zemra, feminiteti , përsosmëria dhe dashuria .

Mësoni edhe simbolikën e Lules.

7. Luani

luani , i njohur si mbreti i xhunglës, është një simbol i forcës , guximit , vendosmëri dhe këmbëngulje. Ai gjithashtu përfaqëson pushtetin dhe sovranitetin. Kafsha shihet edhe si simbol i diellit, arit, forcës depërtuese të dritës dhe fjalës.

Luani lidhet edhe me simbolin e drejtësisë , vlen të kujtohet luanët e portretizuar pranë fronit të Solomonit, mbretërve të Francës apo peshkopëve mesjetarë.

Është gjithashtu simboli i gjykimit të Krishtit; luani i Judës që shfaqet në të gjithë Shkrimin dhe i referohet personit të Krishtit.

Zbuloni gjithashtu simbole të tjera të forcës dhe drejtësisë.

8. Ujku

Simbolizmi i ujkut përfshin dy aspekte:një negative dhe një pozitive. Ndërsa mund të konsiderohet një kafshë e egër dhe satanike, nga ana tjetër mund të ketë një kuptim diellor.

Për shkak se sheh edhe gjatë natës, ujku është një simbol e dritës . Ky është kuptimi i tij midis norvegjezëve dhe grekëve, ku i atribuohet Betlehemit ose Apollonit (Apollo Licio).

Tek Mongolët, ujku ka një karakter thjesht qiellor, ai është paraardhësi i Genghis Khan. Në kulturën kineze ekziston edhe një ujk qiellor, ai është rojtari i pallatit (ariu i madh).

Megjithatë duhet theksuar se ky rol i kujdestarit ka të bëjë me aspektin egërsia e kafshës: kështu, në disa rajone të Japonisë, ata e thërrasin atë si një mbrojtës kundër kafshëve të tjera të egra.

Njihni edhe simbolikën e qenit.

9. Maori

Tatuazhet ishin pjesë e ritit të inicimit në kulturën Maori dhe përmirësonin identitetin e burrave, përveç demonstrimit të tyre të lartë social pozicioni që ata zinin.

Tatuazhet e këtij lloji zakonisht bëhen në të zezë dhe imazhet e zgjedhura përbëhen nga figura të lakuara që, të vendosura së bashku, formojnë një dizajn.

Dizajnet kërkojnë të përfaqësojnë guxim , më të zgjedhurit janë valët dhe kafshët.

10. Pema

Simbol i jetës në evolucionin e përhershëm, duke u ngjitur në qiell , pema ngjall gjithë simbolikën e vertikalitetit. Ne anen tjeter,shërben gjithashtu për të simbolizuar natyrën ciklike të evolucionit kozmik: vdekja dhe rigjenerimi .

Pemët evokojnë, mbi të gjitha, një cikël , stinët, pasi ato janë e zhveshur dhe e mbuluar me gjethe.

Pema vë në komunikim të tre nivelet: nëntokën (përmes rrënjëve të saj që depërtojnë në thellësi), sipërfaqen e tokës (përmes trungut dhe degëve të saj të para) dhe lartësitë. (nëpërmjet degëve të sipërme dhe majës së saj).

Pema gjithashtu bashkon të gjithë elementët: uji qarkullon me lëngun e tij, toka është e integruar në trupin e saj përmes rrënjëve, ajri ushqen gjethet dhe zjarri lind nga fërkimi i tij.

Zbuloni edhe simbolikën e pemës së jetës.

Lexo më shumë për tatuazhet :

  • Simbolet për tatuazhet në parakrah
  • Simbole për tatuazhe për femra në këmbë
  • Simbole për tatuazhe në krah për femra
  • Simbole për tatuazhe në brinjë për femra
  • Simbolet për tatuazhin e krahut mashkullor
  • Simbolet për tatuazhin e brinjëve mashkulloreJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.