Simbolet Reiki

Simbolet Reiki
Jerry Owen

Simbolet Reiki konsiderohen të shenjta. Kjo ndodh sepse Reiki është një praktikë shpirtërore terapeutike që beson në shërimin fizik dhe mendor nëpërmjet transmetimit të energjisë.

Metoda Reiki përdor vizatimet e simboleve të saj të bëra në pëllëmbën e dorës. Mendimi rreth tyre ose shqiptimi i emrit të tyre tre herë është një mënyrë tjetër për të përfituar nga këto simbole.

Ndër simbolet Reiki, Cho-Ku-Rei përdoret tradicionalisht në nivelin I, ndërsa Sei Hei Ki dhe Hon Sha Ze Sho Nen janë përdorur tradicionalisht në nivelin 2.

Cho-Ku-Rei

Cho-ku-rei është simboli i fuqisë dhe do të thotë "Vendosni të gjitha fuqia e Universit këtu.” Spiralja përfaqëson mbrojtjen aty ku energjia Reiki e rrethon.

Kështu, një gjest që imiton simbolin mund të bëhet mbi njerëzit për t'i mbrojtur ata. E njëjta gjë mund të bëhet për kafshët ose për atë që njerëzit konsumojnë - ushqimin ose ilaçin.

Jo vetëm me duar, por edhe mendërisht, simboli mund të bëhet për të mbështjellë gjërat. Bërja e saj duke menduar për një mjet transporti mund të garantojë një udhëtim të sigurt, për shembull.

Sei Hei Ki

Sei Hei Ki është simboli i mendjes dhe emocion, dhe do të thotë “Zoti dhe njeriu ecin së bashku” ose “Çelësi i Universit”.

Përdoret në kurimin e sëmundjeve psikike, si dhe në kontrollin e emocioneve. Ky simbol shërben për të harmonizuar njerëzit dhe për të nxitur pajtimin, si dhe shërimintraumat.

Hon Sha Ze Sho Nen

Shiko gjithashtu: Këmbë

Hon Sha Ze Sho Nen është simboli i distancës. Ai promovon shërimin në një distancë hapësinore, pavarësisht nga situata që shpaloset në të tashmen, të shkuarën apo të ardhmen.

Ky simbol përdoret për të çliruar karmën, një parim që tregon se veprimet e njerëzve përcaktojnë fatin e tyre në këtë ose në jetë të tjera.

Simboli do të thotë "Zoti në mua përshëndet zotin në ju për të promovuar dritën dhe paqen".

Shiko gjithashtu: Simbolet greke

Lexo gjithashtu Simbolet e Mbrojtjes.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.