Simboli i Inxhinierisë

Simboli i Inxhinierisë
Jerry Owen

Simboli i Inxhinierisë përfaqësohet nga një ingranazh që rrethon perëndeshën Minerva, e cila është perëndeshë romake e mençurisë dhe mësimit.

Shumica e herëve përmendet si simbol i Inxhinierisë Civile në Brazil, megjithëse ky është simboli i përdorur nga zona të ndryshme të degës së Inxhinierisë, sipas CONFEA - Këshilli Federal i Inxhinierisë dhe Agronomia - megjithëse është gjithashtu e mundur të gjenden elementë të tjerë specifikë për secilën zonë, por gjithmonë të rrethuar nga një ingranazh.

Minerva - Athena për grekët - është e bija e Jupiterit, i cili, sipas legjendës, në a Në përpjekje për të parandaluar lindjen e vajzës së tij, ai gëlltit gruan e tij Metis. E cila buron nga fakti se orakulli propozoi që nëse do të ishte vajzë, vajza do të ishte po aq e fuqishme sa babai i saj. Kështu, Jupiteri promovon një lojë hyjnore në të cilën lojtarët duhet të shndërrohen në një kafshë, në mënyrë që, duke përfituar nga fakti që Métis është shndërruar në një mizë, Jupiteri ta gëlltisë atë.

Megjithatë vite më vonë , Jupiteri kërkoi që t'i hapej koka me qëllimin që të eliminonin dhimbjen e padurueshme që e mundonte. Nga koka e saj doli Minerva shumëplanëshe, e cila përveçse është e mençur, është një luftëtare e madhe dhe është portretizuar me përkrenare, mburojë dhe/ose shtizë.

Ndoshta sepse kishte kaq shumë aftësi, inxhinierët gjeti tek ajo simbolin eInxhinieri.

Shiko gjithashtu: Dasma prej leshi ose tunxhi

Zbuloni gjithashtu Simbolin e Agronomisë dhe Simbolin e Administrimit.

Shiko gjithashtu: Simbolet për tatuazhet e krahut mashkullorJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.