Simboli i OKB-së

Simboli i OKB-së
Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Simboli i OKB-së (Organizata e Kombeve të Bashkuara) përbëhet nga një sfond blu ku në qendër ka një projeksion azimutal në distancë të barabartë, një lloj projeksioni hartografik, me qendër në Polin e Veriut, ku rajonet e tjera shtrihen rreth tij. .

Shiko gjithashtu: liqeni

Pikërisht poshtë stemës ka një lloj kurore me gjethe dhe degë ulliri , që simbolizon paqen . Në kultura të ndryshme, si Greqia e lashtë dhe krishterimi, ajo gjithashtu përfaqëson fitoren dhe triumfin .

Përfaqësimi i vendeve simbolizon që organizata synon të përfshijë të gjithë njerëzit , kulturat dhe besimet , në atë paqja botërore të ruhet.

Nëse po ju pëlqen artikulli, përfitoni dhe ejani të shikoni Simbolizmin e Degës.

Ngjyrat zyrtare të përdorura janë blu dhe e bardha. E para përfaqëson qetësinë dhe spiritualitetin , dhe e dyta simbolizon paqen dhe sigurinë .

Shiko gjithashtu: tub fryrje

E kaltra u zgjodh gjithashtu sepse konsiderohej e kundërta e ngjyrës së luftës, e cila është e kuqja.

Ky projeksion hartografik shtrihet në 60 gradë gjerësi jugore dhe përmban pesë rrathë koncentrikë. Shifra është përdorur edhe në flamurin e OKB-së.

Historia e logos së OKB-së

Pas Luftës së Dytë Botërore, ku shumë kombe pësuan humbje shkatërruese, veçanërisht në vitin 1945, përfaqësuesit e 50 vendeve vendosën tëtakohen për të diskutuar paqen botërore.

Ishte në këtë vit që ata nënshkruan Kartën e Kombeve të Bashkuara dhe një ekip i udhëhequr nga Oliver Lundquist, ishte përgjegjës për krijimin e një dizajni që do të bëhej një shenjë e organizatës.

Pikërisht më 7 dhjetor 1946, pas disa modifikimeve të vogla të simbolit, u zhvillua një seancë plenare që e miratoi atë përfundimisht.

A ishte artikull interesant për ju? Kështu shpresojmë! Mësoni më shumë simbolikë këtu:

  • Simboli i paqes dhe dashurisë
  • Simbolet e paqes
  • Simboli i karmësJerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.