Simboli i Virgjëreshës

Simboli i Virgjëreshës
Jerry Owen

Simboli i Virgjëreshës, shenja e 6-të astrologjike e zodiakut, përfaqësohet nga krahët qiellorë , të cilët përfaqësojnë krahët e një perëndeshë.

Shiko gjithashtu: Kuptimi i Trëndafilit të Erës

Shenjë femërore dhe introverte, ajo mund të simbolizohet edhe me figurën e një virgjëreshe që mban një tufë gruri .

Ky simbol shfaqet duke iu referuar tokë e re që pret farën. Kjo sepse, në fund të sezonit prodhues të bujqësisë, kallinjtë vendosen në tokë në mënyrë që kokrrat të lirohen nga kallinjtë.

Ka disa mite që shpjegojnë simbolikën e saj, ndër të cilët miti e Ceres . Proserpina, perëndeshë e pafajësisë dhe pastërtisë, është e virgjër. Ajo është e bija e Ceres, perëndeshës romake e të korrave.

Proserpina (Persefone, për grekët) u rrëmbye dhe u dërgua në Ferr nga Plutoni, perëndia e botës së krimit. E dëshpëruar, nëna e tij e bëri tokën jopjellore dhe shkatërroi të korrat. Pikërisht atëherë Plutoni lejoi Proserpinën, e cila ishte bërë gruaja e zotit, të vizitonte nënën e saj.

Vizita bëhej rregullisht në pranverë dhe verë. Në atë kohë, e lumtur me praninë e vajzës së saj, Ceres promovoi gjithçka që ishte e nevojshme për të korra të mira.

Shiko gjithashtu: Luciferi

Sipas Astrologjisë, njerëzit të lindur midis 24 gushtit dhe 23 shtatorit janë të disiplinuar, kërkuese dhe praktike. Virgjëreshat veprojnë me saktësi, janë të orientuar drejt detajeve dhe merren mirë me totranzicionet.

Ata janë njerëzit më kontrollues në horoskop, prandaj mund të bëhen njerëz ngacmues dhe mjaft kritikë.

Shenja e Tokës, Mërkuri është planeti juaj sundues.

Megjithëse simboli i Binjakëve është gjithashtu një referencë për tranzicionin e botëve, simboli i Virgjëreshës lidhet më shumë me botën tokësore dhe praktike.

Zbuloni të gjitha simbolet e tjera të zodiakut në Simbolet e Shenjave.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.