Tatuazhe për çifte (me kuptim)

Tatuazhe për çifte (me kuptim)
Jerry Owen

Tatuazhi funksionon si një mënyrë për të përjetësuar diçka që ishte dhe është e rëndësishme për çiftin, është gjithashtu një mënyrë për të nderuar, deklaruar ose festuar dashurinë mes dy njerëzve.

Mund të jetë diçka klasike, minimalist apo i guximshëm, e rëndësishme është se ka një kuptim të madh për partnerët. Këtu mund të gjeni këshilla për tatuazhet që çiftet duhet të bëjnë së bashku dhe kuptimet e tyre.

1. Ankorimi (strehim, mbështetje dhe mbrojtje)

Ky është një tatuazh klasik për të gjitha çiftet, mund të bëhet në mënyra të ndryshme dhe në çdo pjesë të trupit, por zakonisht njerëzit ata zgjedhin dorën, gishtin ose krahun.

Të jesh spiranca e dikujt do të thotë të shërbesh si strehë , të japësh mbështetje dhe mbrojtje . Simbolizon qëndrueshmërinë, qëndrueshmërinë, besnikërinë dhe shpresën se marrëdhënia do të jetë e fortë dhe e qëndrueshme.

2. Simboli i pafundësisë (përjetësia, dashuria dhe harmonia)

Simboli i pafundësisë është tradicional në tatuazhet në çift. Mund të përdoret së bashku me një zemër, fjalën "dashuri" ose çdo gjë që ka kuptim për partnerët.

Simbolizon përjetësinë , dashurinë dhe harmonia . Është një mënyrë e bukur për të nderuar të dashurit tuaj dhe për të demonstruar se sa të rëndësishëm janë.

3. Çelësi dhe kyçi (besimi dhe dorëzimi total)

Çelësat dhe bravat zakonisht përdoren për të mbajtur diçka të rëndësishme për personin, një sekret apo edhendjenjat më të thella.

Është e zakonshme që çiftet të bëjnë tatuazhe ku brava është në formën e zemrës, për të thënë se aty ruhet ndjenja më e çmuar: dashuria . Dhe i vetmi çelës që mund ta hapë është tatuazhuar te personi tjetër.

Ky dizajn simbolizon besimin dhe përkushtimin e plotë . Është dhënia plotësisht e vetes atyre që do.

4. Kurora e Mbretit dhe Mbretëreshës (besnikëri dhe lidhje e fortë)

Gruaja që bën tatuazh kurorën e mbretëreshës dhe burri i mbretit mund të simbolizojë një lidhje dashurie me konceptin e mbretëri, që përfaqëson besnikërinë dhe një lidhje të fortë mes çiftit.

Ky tatuazh mund të shoqërohet me fjalë, numra ose figura të tjera. Diçka shumë e zakonshme është lidhja e kurorave me elementin mbreti dhe mbretëresha e shahut ose kuvertës.

5. Dielli dhe Hëna (bashkimi, harmonia dhe bashkimi)

Dielli është burim drite, nxehtësie dhe jete, ai simbolizon dashurinë, forcën dhe vitalitetin. Hëna tashmë simbolizon fazat e jetës, rinovimit dhe feminitetit. Këta dy elementë kanë simbolikën e tyre të ndërthurur.

Të dy së ​​bashku përfaqësojnë parimin e Yin dhe Yang. Dielli, i cili është mashkullor dhe aktiv, duke qenë yang, dhe hëna, e cila është femërore dhe pasive, duke qenë yin.

Njëra plotëson tjetrën, duke simbolizuar bashkimin , harmoninë dhe bashkimi , kjo është arsyeja pse kaq shumë çifte i pëlqejnë këto simbole si tatuazh.

6. Zog shumëngjyrësh Origami (fat, lumturi dhekohëzgjatje e gjatë)

Tsuru ose Onizuru është një lloj origami, arti japonez letre, i cili përfaqëson vinçin Mançuria në forma e letrës që mund të jetë me ngjyra të ndryshme dhe të përdoret në dekorime.

Ky zog është i shenjtë në Japoni, duke simbolizuar fatin, lumturinë, mbrojtjen dhe jetëgjatësinë. Është kthyer në një klasik në tatuazhe, si për çifte ashtu edhe për individë, me ngjyra të ndryshme dhe një pamje gjeometrike.

Për çiftin që bëjnë këtë lloj tatuazhi, mund të thotë se duan fat , lumturi dhe jetë të gjatë për marrëdhënien tuaj.

7. Mickey dhe Minnie (argëtim dhe rini)

Kush nuk e do dyshen e miut Disney Mickey dhe Minnie? Ata janë një çift i adhurueshëm dhe argëtues, i cili mund të përfaqësojë marrëdhënien e partnerëve që zgjedhin të bëjnë tatuazh këta të dy.

Tatuazhet mund të jenë më minimaliste ose më të guximshme dhe plot ngjyra. E rëndësishme është që ky çift simbolizon argëtim , humor dhe sigurisht ju kujton rininë , ku Mickey është një flirt që përpiqet të fitojë zemrën e Minnie.

9. Enigma e zemrës (përshtatje perfekte)

Ky tatuazh mund të simbolizojë se njëra është pjesa që mungon për tjetrën. Përshtatja perfekte e dy zemrave.

10. Zemra me ngjyra (gëzim dhe lumturi)

Tatuazhi mund të përfaqësojë elementin që mungon për të pasur një zemër të plotëe dashurisë dhe jetës ishte të dashurohesh dhe të ishe në një lidhje. Zemra tani jeton me ngjyra dhe vërshon nga lumturia.

11. Mandala (universi, integrimi dhe harmonia)

Shiko gjithashtu: Baphomet

Mandala simbolizon universin, integrimin dhe harmoninë. Përdoret për të arritur nivele të larta përqendrimi, veçanërisht në meditim.

Mund të ketë një korrelacion për çiftin me budizmin, me kërkimin e harmonizimit të mirë dhe paqes në marrëdhënie.

12. Luani dhe luanesha me shigjeta (fuqi, mbretëri dhe forcë)

Luani dhe luanesha simbolizojnë fuqinë, mbretërinë dhe forcën. Ata janë mbreti dhe mbretëresha e xhunglës, që përfaqësojnë mashkullin dhe femrën.

Shigjetat simbolizojnë një pushtim dashurie dhe në këtë tatuazh ai bëhet i plotë sepse çifti gjeti njëri-tjetrin.

13. Yin Yang (energjitë e kundërta dhe plotësuese)

Yin Yang vjen nga filozofia kineze dhe simbolizon energjitë që janë të kundërta dhe plotësuese në të njëjtën kohë.

Ky tatuazhi mund të simbolizojë ekuilibrin që çifti dëshiron për marrëdhënien. Në të njëjtën kohë që janë njerëz me universe të ndryshëm, janë edhe individë të barabartë.

10. Aleanca (angazhimi dhe besnikëria)

Asgjë nuk është më e thjeshtë dhe më e bukur se sa një çift që bën tatuazh një aleancë ose një figurë të përbashkët që përfaqëson një aleancë.

Është kjo. një simbol i përkushtimit , i besnikërisë dhe mbi të gjitha i dashurisë . Aleanca është një mënyrë për tëpër të shprehur dorëzimin total, paktin e bërë nga çifti.

Çiftet bëjnë tatuazh gishtin e unazës së djathtë ose të majtë, në varësi nëse është takim apo martesë, dhe ato mund të jenë linja që formojnë një aleancë ose ndonjë simbol që është i rëndësishëm në marrëdhëniet prej tyre.

Fraza romantike për tatuazhet në çift

Asgjë nuk është më e ndjeshme dhe më e bukur sesa të vendosësh një varg poetik, një fjalë ose një frazë që do të thotë diçka e veçantë për çiftin dy. Shumë çifte përdorin simbole dhe modele të tjera për të plotësuar dhe theksuar frazën.

Disa përdorin gjuhën angleze dhe të tjerë zgjedhin portugalishten, ajo që ka rëndësi është se ka kuptim për marrëdhënien dhe se është e dashur.

"Për sa kohë që unë ekzistoj..." dhe "...nuk do të jesh kurrë vetëm"

"Kudo që ti je…" dhe "...do të jem me ty"

Shiko gjithashtu: Diamanti

"Një zemër" dhe "një dashuri"

23>

"Dashuri" që do të thotë "Dashuri"

"Jini gjithmonë së bashku " që do të thotë "Ne do të jemi gjithmonë së bashku"

Shih gjithashtu:

  • Tatuazhet e femrave: The simbolet më të përdorura
  • Tatuazhet Maori: Simbolet më të përdorura
  • Tatuazhet Maori: Simbolet më të përdorura
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.