Tatuazhe për meshkuj: + 40 simbole nga të cilat duhet të frymëzoheni

Tatuazhe për meshkuj: + 40 simbole nga të cilat duhet të frymëzoheni
Jerry Owen

Tatuazhet për meshkuj shpesh kanë një sërë simbolesh, më të njohurat janë kafka, fisi, spiranca, kurora, luani dhe ujku. Vendi më i zgjedhur në trup është krahu dhe parakrahu.

Këtu veçojmë 61 imazhe dhe 41 simbole që ju të frymëzoheni kur bëni një tatuazh.

Tatuazh për burra në krah

Kafka meksikane

Tatuazhi meksikan i kafkës është një nderim për njerëzit e vdekur.

Për meksikanët, të cilët festojnë Día de los Muertos , kafka përfaqëson jetën . Kjo për shkak se kafka konsiderohet një trofe për disa popuj parakolumbianë, në fund të fundit, fakti i mbajtjes së kujtimeve e bëri atë pjesën më të rëndësishme të trupit.

Trëndafili i erërave

Trëndafili i erës simbolizon dritën dhe fatin.

Ky instrument përfaqëson dëshirën për të gjetur drejtim, vendim ose zgjedhjen e duhur.

Përveç kësaj, ajo përfaqëson unitetin e katër elementëve të universit: toka, uji, ajri dhe zjarri.

Është e zakonshme t'i gjesh ato në brendësi të krahu.

Shigjeta

Shigjeta është një simbol mashkullor që përfaqëson pushtimin , kapërcimi dhe fati .

E përdorur nga perënditë, është një armë që historikisht konsiderohet e pagabueshme. Do të thotë hapje dhe mbrojtje.

Duhet janë vendi i preferuar për këtë tatuazh, zgjedhja e të cilit mund të shkojë në

Tatuazhet e meshkujve në brinjë

Luan

Luani është një nga kafshët më të njohura në tatuazhe, veçanërisht për meshkujt.

I konsideruar si "Mbreti i xhunglës", ai simbolizon pushtetin , mbretërinë , urtësia , autoriteti , rinia , ringjallja , siguria , mbrojtja dhe drejtësia .

Gjarpri

Ky zvarranik ka simbolikë të dyfishtë. Nga njëra anë përfaqëson të keqen , vdekjen dhe errësirën, nga ana tjetër simbolizon përtëritjen , përtëritjen , jetën , përjetësia dhe urtësia .

Gjarpri zakonisht bëhet me tatuazh në përmasa mesatare ose të mëdha.

Bufi

Simbol i urtësisë dhe inteligjencës , bufi përfaqëson misterin dhe misticizmi, përveçse është i lidhur me shenjat e këqija, fatin e keq, errësirën shpirtërore, vdekjen, errësirën dhe magjinë.

Është një kafshë e shkëlqyer për ta bërë tatuazh kudo në trup.

Trekëndëshi

Forma gjeometrike më e tatuazhuar është padyshim trekëndëshi, i pranishëm në disa kultura, ai simbolizon e shenjtë Triniteti dhe triadat fillimi , mesi dhe fundi dhe trupi , shpirti dhe shpirti .

Zogjtë

Zogjtë konsiderohen si lajmëtarë midis qiellit dhe tokës, që simbolizon inteligjenca , urtësia , lehtësia , hyjnore , shpirti , liria dhe miqësia .

Shih gjithashtu:

  • Simbolet për tatuazhin mashkullor në krah
  • Simbolet për tatuazhin në brinjë mashkull
përmbushja e dëshirës për të festuar një arritje.

Dragoi

Si një krijesë mitike dhe e pranishme në disa kultura, dragoi është një Zgjedhja popullore e tatuazheve në mesin e meshkujve.

Simbolizon fuqinë , urtësinë dhe forcën , si dhe të panjohurën dhe okultitetin .

Ylli i Davidit

Ylli i Davidit është një simbol hebre që përdoret nga kultura të ndryshme. Do të thotë mbrojtje dhe, për rrjedhojë, përdoret me vlerën e një amuleti .

Sipas legjendës, për të shpëtuar metalin, mbreti David do të kishte bërë një mburojë në formën e dy trekëndëshave të mbuluar me lëkurë. Duke besuar se simboli solli mbrojtje, ushtria e tij filloi ta përdorte atë.

Nyja Keltike

Nyja kelt ose triquetra mund të jetë përdoret si amuletë kundër shpirtrave të këqij. Ai përfaqëson ndërveprimin midis mistereve lindjes , vdekjes dhe rimishërimi .

Syri i Horusit

Përveç mbrojtjes, syri i Horusit është edhe energjik. I konsideruar i shenjtë, ai simbolizon shikueshmërinë , pasi përfaqëson syrin e perëndisë egjiptian Horus.

Sipas legjendës, Horusi do ta kishte humbur syrin gjatë një beteje, duke qenë për këtë arsye i mprehtë.

Spiranca

Spiranca përfaqëson kryesisht stabilitetin dhe shpresën . Është një tatuazh shkollë e vjetër , në fund të fundit ishtenjë nga të parët që u shfaq, pasi është një simbol i rëndësishëm për marinarët, të cilët janë ndër grupet e para që bëjnë tatuazhe.

Simboli është mjaft i zakonshëm mes çifteve apo miqve që planifikojnë tatuazhe së bashku. Në këtë kuptim, spiranca përfaqëson shoqërinë dhe besnikërinë.

Ora me rërë

Ora e rërës, ashtu si ora, janë simbole që përfaqësojnë koha , rrjedha e pamëshirshme dhe kalueshmëria e jetës njerëzore , e cila gjithmonë do të rezultojë në vdekje.

Buda

Emri Buda është i lidhur me doktrinën budiste, i referohet mjeshtrave shpirtërorë të kësaj filozofie, duke pasur si përfaqësuesi kryesor Siddhartha Gautama, i cili simbolizon iluminizmin dhe iluminizmin shpirtëror .

Virgjëresha Mari

Shumë e zakonshme në tatuazhet fetare, kryesisht katolike, Maria, e quajtur nëna e Jezusit, simbolizon pastërtia , virgjëria , dashuria dhe dhembshuria .

Foto të tatuazheve mashkullore

Tatuazhet e vogla për burra

Palma

Pema e palmës, veçanërisht dega e saj, është e lidhur me katolicizmin, duke përfaqësuar fitore dhe triumf .

Kurora

Kurora është simbol i mbretërimit , kryesisht sepse vendoset në kokë dhe të jetë i vlefshëm, i përdorur nga shumë mbretër dhe mbretëresha.

Simbolizon gjithashtu pushtetin , autoritetin , lidershipin , legjitimitetin , pavdekësinë dhe përulësi .

Wave

Një dizajn shumë i tatuazhuar në përmasa të vogla, vala simbolizon fuqinë e natyrës , fuqi dhe ndryshim .

Zakonisht bëhet për të përfaqësuar rinovimin e ideve, sjelljeve dhe qëndrimeve.

Shpata

Si një simbol që zakonisht bëhet me tatuazh nga burrat, shpata përfaqëson virtytin , trimëri dhe fuqi .

Table tavoline

Zakonisht tatuazhuar nga muzikantët ose fansat e muzikës, çelësi i tavolinës është simboli më i madh i universit muzikor .

Duket shkëlqyeshëm në madhësi të ndryshme, veçanërisht të imta.

Zemra gjeometrike

Zemra normale është një simbol shumë i zgjedhur në tatuazhe si për meshkujt ashtu edhe për femrat. Për të dalë nga e dukshme, mund ta stilizoni me formate të ndryshme, për shembull gjeometrik, apo edhe tatuazhoni në formën e tij natyrale.

Ai është simboli i dashurisë dhe përfaqëson forcën , të vërtetën , drejtësinë , urtësinë , intuita , hyjnore , shpirti , lindja dhe rigjenerimi .

Shih gjithashtu tatuazhet e përmbajtjes për meshkuj të vogla, me imazhe të bukura për frymëzim.

Vizatime për tatuazhemashkull

Tatuazhet më të mira për meshkuj

Shqiponja

Një zgjedhje kryesisht mashkullore, shqiponja është një kafshë që simbolizon fuqia , forca , autoriteti , fitorja dhe mbrojtja shpirtërore .

Është bërë tatuazh, zakonisht në përmasa shumë të mëdha, në një dizajn impozant.

Kafka

Kafka është një nga modelet kryesore në tatuazhet e meshkujve, ajo simbolizon ndryshimin , transformimi , rinovimi dhe fillimi i një cikli të ri .

Anija kozmike aliene

Ka shumë njerëz që e pëlqejnë ufologjinë (studime rreth objekteve fluturuese të paidentifikuara - UFO) apo edhe përfaqësimin e alienët në filma, vizatime, piktura, ndër të tjera.

I huaji përfaqëson jashtëtokësorin , të huajin , atë që nuk i përket Tokës.

Tribalet

Shiko gjithashtu: Dera

Ndër tatuazhet fisnore, maori janë më të njohurit.

Shiko gjithashtu: Rrota e fatit

Të konsideruara të shenjta, ato përfaqësojnë trajektoren dhe identitetin e secilit prej tyre. Kjo sepse sa më shumë tatuazhe të kishte një luftëtar, aq më i mirë do të ishte.

Të njohura edhe si mokas, tatuazhet Maori përdoreshin sikur të ishin një amulet . Dizenjot më të zgjedhura janë ato që shprehin parime dhe cilësi dhe formohen nga forma të lakuara që përshtatenduke formuar një imazh.

Ato janë zakonisht të mëdha dhe më së shpeshti bëhen përgjatë njërit prej krahëve.

Mësoni më shumë rreth tatuazheve fisnore.

Lulja

Lulja zambak uji është një simbol që pasqyron, ndër të tjera, përsosmërinë, urtësinë , rilindjen , bukurinë e brendshme dhe sensualiteti .

Është simboli kryesor i budizmit, i konsideruar si froni i Budës.

Karakteristika e tij më e habitshme është fakti se lulja është i lindur në ujëra të pista dhe ende i bukur. Kjo tregon rritjen shpirtërore të njerëzve, të cilët pa lënë veten të ndikohen nga mjedisi i tyre, mund të bëhen të virtytshëm.

Yin Yang

Yin yang është koncepti primordial i filozofisë kineze Tao. Është një simbol i harmonisë dhe ekuilibrit që përfaqëson bashkimin e energjive kundërshtare.

Yin, gjysma e zezë, përfaqëson femëroren. Yang, gjysma e bardhë, përfaqëson mashkulloren.

Në këtë kuptim, tatuazhi mund të bëhet për të shprehur gjetjen e ekuilibrit dhe stabilitetit në jetë.

Pema e jetës

Pema e jetës është një simbol i shenjtë i pranishëm në kultura të ndryshme dhe që përfaqëson lidhjen midis qiellit, tokës dhe nëntokës.

Kjo sepse rritja e gjetheve drejtohet drejt qiellit, trungu largohet nga toka dhe rrënjët mbështillen më poshtë, domethënë në botën e nëndheshme.

Krap

Krapi ështëtatuazhi më i popullarizuar i peshkut. Ky peshk, një simbol i rëndësishëm oriental, përfaqëson fat të mirë , guxim , këmbëngulje , urtësi dhe, ndër të tjera, burrërinë. .

Fakti që noton kundër rrymës e bën atë një simbol të rezistencës , guximit dhe këmbënguljes.

Deri

Deri, i njohur edhe si dreri, është një kafshë e bollshme që simbolizon rigjenerimin , butësinë , butësinë , hiri , intuita , dashamirësia , fertiliteti dhe paqja .

Zakonisht është bërë tatuazh në përmasa të mëdha, me brirët e tyre të mëdhenj.

Kryqi kelt

Kryqi kelt përfaqëson bashkimin e katër elementëve. Roli i tij, si simbol pagan, është të përfaqësojë bashkimin seksual : rrethin, gruan, kryqin, burrin.

Ariu

Kjo kafshë gjigante paraqet simbolika të kundërta, në të njëjtën kohë që përfaqëson forcën , zhdërvjelltësi dhe egërsi , ariu simbolizon gjithashtu një qenie të urtë dhe lojtare .

Zakonisht zgjidhet për tatuazhe të mëdha.

Tatuazh për burra mbi supe

Krahë

Krahët janë zgjedhje të shkëlqyera për tatuazhet e mëdha që arrijnë në supet dhe shpinën. Ato simbolizojnë lirinë , butësinë , inteligjencën , frymëzimin , shpirtin , shpirtin , qielli dhe hyjnore .

Ylli diamanti

Ylli nuk është një simbol aq i zakonshëm në tatuazhet e meshkujve, por duket bukur në shpatull, në përveç të jetë i matur.

Ylli i diamantit përfaqëson shkëlqimin e mbajtësit të tij , ai është një objekt për t'u dukur.

Mandala

Mandala është një simbol shumë i zakonshëm në tatuazhe, si në të zezë dhe të bardhë ashtu edhe në ngjyrë.

Është një rrethore yantra që do të thotë "rreth" ose "plotësi" dhe simbolizon Universin .

Tatuazhet për meshkuj në këmbë

Mole

Tenja simbolizon vdekjen që transformon , në një referencë për transformimin e vemjes ose forcës shkatërruese të pasionit, në një referencë për legjendën e molës.

Legjenda thotë se, e dashuruar me dritën, tenja i afrohet asaj dhe vdes si pasojë e nxehtësisë së saj.

Edhe pse janë mjaft të zakonshme tek femrat, për faktin se shprehin delikatesë, janë të njohura te meshkujt kur bëhen me tipare më të stilizuara.

Hamsa ose dora e Fatimes

Hamsá është një amulet i cili është simboli kryesor i besimit islam, që përfaqëson pesë të tij shtyllat:

  • Shahada - pohimi i besimit;
  • Namazi - namazi i përditshëm;
  • Zekati - dhënia e zekatit;
  • Sawm - agjërimi i Ramazanit. ;
  • Haxhi - pelegrinazh ne Meke.

Kryqi i Ansates

Kryqide ansata është një amulet me origjinë egjiptiane . I konsideruar si një kryq i shenjtë, faraonët e përdorën këtë simbol si një mënyrë për të garantuar mbrojtjen , shëndetin dhe lumturinë .

Në alkimi, ai përfaqëson transformimi në rrugën e jetës.

Ujku

Tatuazhi i ujkut përfaqëson dinakërinë , trimëri , forcë dhe inteligjencë .

Ujku përfaqëson një kujdestar, ka një kuptim të ngjashëm me atë të qenit, megjithëse simbolika e tij është antagoniste.

Ujku mund të përfaqësojë edhe të mirën edhe të keqen.

Trëndafili

Si lulja më e zakonshme në tatuazhet për meshkujt, trëndafili simbolizon përsosmërinë , dashurinë , zemrën , pasionin , shpirtin , romantizmin , pastërtia , bukuria , sensualiteti dhe rilindja .

Trëndafili blu përfaqëson dashurinë e vërtetë .

Fraza për tatuazhet për meshkuj

"Kur dashuria është e fortë, asnjë lamtumirë nuk është e përjetshme"

“Ji i fortë dhe i guximshëm! Mos u tremb dhe mos u tremb, sepse unë, Zoti, Perëndia yt, do të jem me ty kudo që të shkosh!”. (Jozueu 1:9).

“Kënaquni në udhëtim”, që është “Kënaquni në udhëtim” ose “Kënaquni në udhëtim”.

“Love will tear us apart”, emri i këngës nga grupi Joy Division, që përkthehet si “Love will tear us apart” ose “Love will tear us apart” ” .
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.