Tërfili

Tërfili
Jerry Owen

Tërfili simbolizon fatin, bollëkun, prosperitetin, pjellorinë, suksesin, shpresën, besimin. Për të krishterët, tërfili përfaqëson "Trininë e Shenjtë": Atin, Birin dhe Frymën e Shenjtë".

Tërfili me tre gjethe

Tërfili me tre gjethe është lloji më i zakonshëm

Shiko gjithashtu: Dega

Shamrock , i njohur gjithashtu si "shamrock i bardhë" është simboli jozyrtar i Irlandës i zgjedhur nga St. Patrick (Saint Patrick), një nga shenjtorët mbrojtës të Irlandës, për të përfaqësuar Trininë e Shenjtë dhe forcën e Krishterimit. Fjala "Shamrock" vjen nga gjuha e lashtë galike dhe do të thotë "bimë e re me tre gjethe".

Për më tepër, simbolizon aspektet magjike që lindin nga legjendat kelte meqenëse keltët e lashtë e nderonin tërfilin dhe kishin shumë besime të bazuara në Triadat, si: e tashmja, e kaluara dhe e ardhmja.

Për keltët, gjethet e tërfilit me tre leva lidhet me trefishin Nëna, e cila përfaqësohet nga tre fazat e hënës dhe simbolizon fazat e jetës së një gruaje: virgjëresha, nëna dhe gruaja e vjetër.

Tërfili me katër dhe pesë fletë

Tërfili me katër fletë Tërfili është i pazakontë dhe tërfili me pesë fletë është edhe më i rrallë.

Tërfili me katër gjethe njihet si tërfili me fat. Besohet se kushdo që e gjen ka një fat me fat.

Shiko gjithashtu: Gozhdë

Shih edhe simbolologjinë e tërfilit me katër fletë.

Kuverta cigane

Në kuvertën e ciganëvekarta numër 2 - shpesh e përfaqësuar nga një shamrock - quhet "pengesa". Simbolizon vështirësitë që mund të dalin përgjatë rrugës së konsulentit.
Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.