Jerry Owen

Tabela e përmbajtjes

Timoni, ose timoni, simbolizon përgjegjësinë, supremacinë dhe maturinë. Tilleri i furrës, i cili lejon kryerjen e manovrave të lundrimit, i referohet aftësisë për të komanduar dhe drejtuar. Timoni është i lidhur ngushtë me simbole të tjera detare, si spiranca dhe fari.

Tatuazhi

Nga simbolika e timonit, ata që zgjedhin imazhin e saj për tatuazh në trupin e tyre synojnë të përcjellin ideja e përgjegjësisë, e dikujt që është i aftë të drejtojë jetën e tij me maturi, si dhe të udhëzojë e drejtojë njerëzit e tjerë gjithashtu, duke iu referuar një pozicioni komandues.

Timoni me tetë cepa

Timoni me tetë cepa Është një simbol i përdorur gjerësisht në mesin e ndjekësve të Budizmit dhe simbolizon ndjenjën ciklike të kohës dhe jetës në kultura të ndryshme të Lindjes. Dy shufrat që formojnë një kryq nënkuptojnë "katër të vërtetat fisnike", të cilat, sipas budizmit, janë jeta, e cila është vuajtje e motivuar nga injoranca dhe dëshira, e cila vjen nga lidhja. Vetëm shkëputja është në gjendje t'i japë fund vuajtjes së jetës.

Shiko gjithashtu: Simbolet e pagëzimit

Dy shufrat që janë në diagonale, plotësojnë rrotën me tetë cepa dhe nënkuptojnë "shtegun me tetë drejtime", që sipas thelbit të budizmit janë : këndvështrimi i duhur, fjalimi i duhur, sjellja e duhur, vetëdija e duhur, aspirata e duhur, përpjekja e duhur dhe meditimi i duhur.

Shiko gjithashtu: numri 3Jerry Owen
Jerry Owen
Jerry Owen është një autor dhe ekspert i njohur i simbolizmit me vite përvojë në kërkimin dhe interpretimin e simboleve nga kultura dhe tradita të ndryshme. Me një interes të madh për të deshifruar kuptimet e fshehura të simboleve, Jerry ka shkruar disa libra dhe artikuj mbi këtë temë, duke shërbyer si një burim kryesor për këdo që kërkon të kuptojë rëndësinë e simboleve të ndryshme në histori, fe, mitologji dhe kulturën popullore. .Njohuritë e gjera të Jerry-t për simbolet i kanë dhënë atij vlerësime dhe njohje të shumta, duke përfshirë ftesa për të folur në konferenca dhe ngjarje në mbarë botën. Ai është gjithashtu një mysafir i shpeshtë në podkaste të ndryshme dhe emisione radiofonike ku ndan ekspertizën e tij mbi simbolizmin.Jerry është i apasionuar pas edukimit të njerëzve për rëndësinë dhe rëndësinë e simboleve në jetën tonë të përditshme. Si autor i fjalorit Symbol - Symbol Domething - Simbols - Simbols blog, Jerry vazhdon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me lexuesit dhe entuziastët që kërkojnë të thellojnë kuptimin e simboleve dhe kuptimeve të tyre.